Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Szeretnéd megismerni a Firefly háttértörténetét, világát?
Ismerd meg a legénység tagjait!
Érdekességek, összefoglalások a Firefly epizódjairól.
Kik is írták valójában a Firefly epizódjait?
Minden, amit a Serenity film kapcsán tudni érdemes.
Olvastad már a képregényeket?

Kedves Barnakabátosok!

Sajnos be kell vallanom, több, mint egy éve annak, hogy a Magyar Firefly és Serenity Közösség oldalán bármilyen frissítés történt volna. Ezt az állapotot igyekszem most megtörni egy jó hírrel.

Újra időt tudok szakítani az oldalra, így egy elég nagy fába próbálom belevágni azt a sokat emlegetett fejszét. Terveim között szerepel ugyanis, hogy teljesen megújítom a Magyar Firefly és Serenity Közösség oldalát. Hogy konkrétan mikre gondolok?

Teljesen új oldalmotor

A jelenlegi oldal a Drupal motorra épül, annak is egy elég elavult verziójára. Sajnos arra nincs kapacitásom, hogy egy teljesen új, saját oldalmotort írjak (pedig az lenne a legjobb, szeretem, ha mindent magam írok meg a nulláról), így továbbra is az ingyenes és jól bevált megoldásokat fogom alkalmazni. A munkám miatt az elmúlt időszakban sok tapasztalatot szereztem a Joomla motor terén, így arra fogok áttérni. Természetesen ehhez új kinézet is dukál majd, egy teljesen saját készítésű template-t fog kapni az oldal, remélhetőleg a mai kor igényeinek teljesen megfelelőt.

Tartalmi változások

Igyekszem arra törekedni, hogy az oldal rendkívül informatív legyen még azok számára is, akik már többször is végignézték a sorozatot. Ebből kifolyólag sok fordítást tűztem ki célul, ez fogja a legtöbb időt elvonni. Öt fő csoportra szeretném osztani az oldalt, amelyek a lehető legtöbb információt fogják nyújtani:

  • Firefly (történet, szereplők, mellékszereplők, epizódok, írók)
  • Serenity (történet)
  • Könyvek, CD-k (Visual Companion, Role Play Gaming, Soundtrack)
  • Képregények (Serenity: Those Left Behind, Serenity: Better Days, Serenity: The Shepherd's Tale, Serenity: Downtime, Serenity: Float Out, Serenity: The Other Half)
  • Rajongói alkotások (Done the Impossible, My Own Kind of Freedom, Browncoats Redemption)

Hírek

A korábbi hírek teljesen átkerülnek az új oldalra, hogy tartalmilag az oldal értéke tovább növekedjen (viszont mivel elég sok, így az marad majd a fejlesztés legvégére). Továbbra is minden friss hírt igyekszem majd kitenni az oldalra, próbálva az közösséget napra kész információkkal ellátni.

És most szeretném kérni a Ti segítségeteket is

Igyekszem minél több időt ráfordítani erre a tervre, szeretném, ha minél hamarabb megvalósulna. Ha közületek, bárkinek van némi fölösleges szabadideje, néha egy-egy szabad órája, amelyet szívesen szánna az oldalra, kérem ne habozzon írni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre. Minden építő jellegű kritikát, javaslatot, észrevételt szívesen veszek, amely segít egy minél jobb oldal kialakításában.

Szeretném, ha együtt, közös erővel sikerülne egy nagyszerű, átfogó oldalt létrehozni a rajongók számára.

Üdvözlettel és köszönettel:

Neblax
Magyar Firefly és Serenity Közösség

Oszd meg másokkal is!

0 hozzászólás

Még 5000 karaktert írhatsz.

Cancel or