Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Szeretnéd megismerni a Firefly háttértörténetét, világát?
Ismerd meg a legénység tagjait!
Érdekességek, összefoglalások a Firefly epizódjairól.
Kik is írták valójában a Firefly epizódjait?
Minden, amit a Serenity film kapcsán tudni érdemes.
Olvastad már a képregényeket?
Exkluzív kép a készülő képregényből
Exkluzív kép a készülő képregényből

Lassan mindenki ismeri már a barnakabátosok történetét. 2002-ben a FOX úgy döntött, hogy 15 epizód után véget vet a sorozatnak, majd 2005-ben a filmet követően nem maradt más hátra, mint a várakozás. Az a korai pletyka, hogy a film, a Serenity végül folytatást kap, soha nem valósult meg. A Dark Horsenak köszönhetően viszont kaptunk nem is egy képregényt, azonban a legtöbb csak egy-egy rövid történet, melyekből jobban megismerhetjük kedvenc karaktereinket. Viszont ha a Serenity legénységének egy teljesen új kalandjáról lenne szó, sajnos a barnakabátosok csak a képzeletükre hagyatkozhatnak.

Ez az állapot végre megoldódni látszik, ugyanis a Dark Horse egy teljesen új történettel készül előállni. A kiadó már egy jól bejáratott modellt követ, amelyet még a Buffy képregény-folytatásánál dolgozott ki. A Serenity új története ott folytatódik, ahol a film 2005-ben véget ért, továbbá a CBR News által készített exkluzív interjúból az is kiderül, hogy a képregényt Georges Jeanty rajzolja, aki már nem kevés tapasztalatot szerzett a Buffy folytatásaiból.

A sorozat ott veszi fel a történet fonalát, amikor Mal és legénysége próbálja összeszedni magát a maroknyi csapatuk által elkövetett "támadásuk" után, hiszen nyilvánosságra hozták, mit is tett a Szövetség. Jelenleg River Tam ül a másodpilóta székében, a terhes Zoe pedig még mindig gyászolja férje, Wash halálát, így nem csoda, ha Mal szerint a hajó jóval nagyobb veszélyben van, mint valaha.

Egyelőre az még rejtély, hogy ki lesz a folytatások írója, viszont a Comic Book Resourcesnak lehetősége nyílt interjút készíteni Georges Jeantyval, aki tulajdonképpen az egyik Whedon-verzumból átcsöppent a másikba. Jeanty gyorsan a tudomásunkra hozta, hogy teljes mértékben azonosulni tud a tiszavirág életű sorozat rajongóival. Ő maga is egyike a mohó rajongók millióinak, akik siránkoztak a sorozat elkaszálásakor.

"[A Firefly] volt az egyik olyan sorozat, amelyet a kezdetektől követtem a FOXon", mondta Jeanty. "Folyamatosan vártam az új epizódokat. Nagy potenciál volt a csatorna sci-fi sorozataiban, azonban ezek soha nem kapták meg az igazi esélyt. A mai napig emlékszem, hétről hétre módosították az epizódok leadási dátumait. A legnagyobb támadás a sorozat ellen az volt, amikor a péntek esti műsoridőbe sorolták be!"

Exkluzív kép a készülő képregényből
A készülő képregény első oldala

Miközben folyamatosan tért át a Buffyról a Serenityre, Jeanty saját munkájában is változásokat tapasztalt. A legnagyobb kihívást számára maga a hajó jelentette - hiszen rajongók ezrei az idők alatt olyan jól kiismerték a Serenityt, mint Kaylee.

"A Firefly jóval sötétebb, mint a Buffy", tette hozzá. "Jóval több árnyék és átmenet van benne, több, mint amihez a Buffynál hozzászoktam. Ráadásul, amikor a Buffyt rajzoltam, teljesen a nulláról kezdhettem. Persze arra figyelnem kellett, hogyan néznek ki a karakterek, de minden más a fantáziámra volt bízva. Sunnydale elpusztult, így nem kellett azt is figyelembe vennem. A Firefly esetében viszont ott van a legénység hét tagja, valamint maga a hajó. Ha a Serenityről van szó, minden rajongó ismeri a hajó felépítését centiről centire, így nagyon kell ügyelnem az apró részletekre is. Ráadásul alig van különbség a sorozatban és a filmben látott hajó között. Ez egy nagyszerű tapasztalat lesz, addig fogok új dolgokat tanulni, amíg a sorozat véget nem ér!"

Amikor rákérdeztek, hogy melyik ellenséggel számolna le végleg, a vámpírok fészkével vagy a Fosztók fregattjával, Jeanty egyértelműen a Fosztókkal végezne.

"Hogy miért", tette fel a kérdést. "Mert halálig erőszakolnak, megeszik a húsodat és a bőrödet saját ruhájuk foltozására használják fel - és ha szerencsés vagy, akkor ebben a sorrendben teszik."

Mind a Firefly, mind a Serenity számos helyszínt mutatott már be nekünk, többek között határvidéki bolygókat, űrállomásokat. Hogy ezekhez további inspirációt szerezzen, Jeanty megemlítette, hogy a sorozaton kívül más forrásokból is meríteni fog.

"Nagyon sok sci-fi cuccon próbálom átrágni magam", mondta. "A művész Moebiusm, valamint Geof Darrow munkássága is nagy jelentőséggel bír számomra. Amit Walt Simonson véghez vitt az Alien eseében, mindenképpen észben kell tartani. Valamint az olyan filmek, mint a Blade Runner, az Outland és az Alien - igazából bármi, amely hasonló atmoszférával bír. Nem sok időm van, hogy mesterien kitanuljam a karakterek minden apró részletét, valószínűleg csak a sorozat végére fog ez megtörténni."

Olvastátok a Buffy képregényeket? Mit gondoltok, Jeanty rajzaival képes lesz visszaadni a Firefly hangulatát?

Forrás: EXCLUSIVE: Georges Jeanty Illustrates Dark Horse's "Serenity"

Oszd meg másokkal is!

0 hozzászólás

Még 5000 karaktert írhatsz.

Cancel or