Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Szeretnéd megismerni a Firefly háttértörténetét, világát?
Ismerd meg a legénység tagjait!
Érdekességek, összefoglalások a Firefly epizódjairól.
Kik is írták valójában a Firefly epizódjait?
Minden, amit a Serenity film kapcsán tudni érdemes.
Olvastad már a képregényeket?

Kezdjük egy kis háttérinfóval, mert nem árt. 2500 körül vagyunk, az emberiség kirajzott (ezt a szót imádják a sci-fi írók), aztán polgárháborúzott egyet a biztonság kedvéért, és ketté is szakadt annak rendje és módja szerint. Középen a nyertes Szövetség és csatlósai élnek magas technikai szinten és kényelemben, kívül, a Peremvidéken pedig azok, akik inkább szabadon élnek, akár rosszabb körülmények között is. Mivel a kereskedelem "kissé" visszafejlődött ebbe az irányba, így a Vadnyugaton élők a háború előtti technológia szintjén ragadtak meg, illetve fejlődtek vissza jó kis romantikus-kovbojos szintre. Ja, és ott vannak még a Harácsolók vagy Fosztogatók, akik levadásznak akit tudnak, és nagyon csúnyákat tesznek velük.

Malcolm a háború idején

Magyar címet nem ír a port.hu, el sem tudom képzelni minek fordították, de a webkettő korában ez már csak átmeneti kínzó kérdés, mert majd meg tetszenek kommentelni jól, és akkor mindenki örülni fog. Ott hagytuk abba, hogy tudjuk ki River (legalábbis azt hisszük), a Serenity elmenekült a Harácsolók elől, és Mal összevonta a szemöldökét (ezt még jó sokszor láthatjuk). Önfeledten mulatozó kocsmai népség a jövőben című jelenettel nyitunk, szakadt kovbojok és feslett nőcskék egy lebujban ropják a bendzsó hangjaira, egy sarokasztalnál Mal, Zoe és Jayne játszik a Jövőben Népszerű Táblás Játékkal, illetve Jayne csak nézi, mert ő izomagy. Mal titokban egy papírost kap az arra sasszézó táncosnőtől, Stirlitz kommunikált utoljára így a baráti ügynökökkel.

Mal, Zoe és Jayne

Az előző részben volt eksön és és lelkiismeretes rablóvezér, geci verőlegény és oroszos akcentusos maffiózó Tiffany lámpával, tehát semmi különös, a Firefly már csak ilyen. Ja, és bendzsóztak is meglehetősen sokat, de tetszett az is, biztos el voltunk érzékenyülve, vagy mi. Most a sci-fi sorozatok obligát A Jövő nagyon Furcsa De Alapvetően Kosárlabdára Hasonlító Sportjával nyitunk, nem tudom miért kell ezt minden egyes sorozatban erőltetni, de biztos velem van a baj. Rivert láthatóan nagyon érdekli a meccs, és Simon szerint rengeteg rémálma van az Akadémián történtek miatt, ez majd később biztos előjön.

A Serenity legénysége sportol

Az előző rész egy jó kis horror volt, amit egyik kommentelőnk nagyon találóan a Halálhajó című Sam Neill sci-fihez hasonlított, és milyen igaza volt. Mondjuk abban nem szólnak be vicceseket, de sebaj. Kocsmában vagyunk, kemény csávók szólnak be még keményebbeket és biliárdoznak rendületlenül, még nem tudjuk, de úgyis Mal fog nyerni, mert ő a legfaszább széles e világegyetemben. A holográfos golyókergetés közepette valamiféle rabszolgakereskedelem is szóba kerül, Mal a hajóra zavarja a hetérát, mert nem akarja, hogy gáz legyen, de persze lesz, klasszikus westernbe illő kocsmai balhé a bendzsómuzsikával kiegészítve. Főcím.

Biliárd

A Tam család fényűző villájában kezdünk, tizenegy évvel az aktuális események előtt. A kiskölyök Simon a házi feladatán dolgozik szorgalmasan, komolyabb, mint egy ENSZ-békekonferencia. River órákkal korábban végzett minden feladatával, ezért most Simon vegzálásával és egy Szövetség kontra Függetlenségiek csata imitálásával szórakoztatja magát, a szünetekben pedig még arra is jut ideje, hogy fél szemmel kiszúrja a hibákat a bátyja leckéjében. Besétál az apjuk, a Fáradt Üzletember, és egy kedélyes apa-fia beszélgetés keretében egyezséget kötnek: Simon megkaphatja a régóta áhított saját hálózati hozzáférést, cserébe zseniális dokivá kell válnia.

River és Simon fiatalként