Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Szeretnéd megismerni a Firefly háttértörténetét, világát?
Ismerd meg a legénység tagjait!
Érdekességek, összefoglalások a Firefly epizódjairól.
Kik is írták valójában a Firefly epizódjait?
Minden, amit a Serenity film kapcsán tudni érdemes.
Olvastad már a képregényeket?

Magyar címet nem ír a port.hu, el sem tudom képzelni minek fordították, de a webkettő korában ez már csak átmeneti kínzó kérdés, mert majd meg tetszenek kommentelni jól, és akkor mindenki örülni fog. Ott hagytuk abba, hogy tudjuk ki River (legalábbis azt hisszük), a Serenity elmenekült a Harácsolók elől, és Mal összevonta a szemöldökét (ezt még jó sokszor láthatjuk). Önfeledten mulatozó kocsmai népség a jövőben című jelenettel nyitunk, szakadt kovbojok és feslett nőcskék egy lebujban ropják a bendzsó hangjaira, egy sarokasztalnál Mal, Zoe és Jayne játszik a Jövőben Népszerű Táblás Játékkal, illetve Jayne csak nézi, mert ő izomagy. Mal titokban egy papírost kap az arra sasszézó táncosnőtől, Stirlitz kommunikált utoljára így a baráti ügynökökkel.

Mal, Zoe és Jayne

Az Egyesülés Napja van, ami sokkal kevésbé szexuális töltetű, mint a név sugallná, ma ünneplik a Szövetség bolygóegyesítési politikájának évfodulóját vagy mit, és ezt egy rezidens kopasz alkoholista hozza a nagyérdemű tudomására, aki dűlöngél, tehát részeg. Mal összevonja a szemöldökét, ebből akár még lövöldözés is lehet. Kínaiul rendel italt a pultnál, és nem iszik a Szövetségre, ráadásul barna kabát van rajta, ami miatt a kopasz jól megsérti, gyáva vagy te, barátom. Zoe meg leüti, nem kell pofázni és kész, de a kopasznak vannak barátai a kocsmában, klasszius western-balhé van készülőben.

Jayne nyugodtan ül tovább a sarokban, mondván, ő nem harcolt a háborúban, hát leszarja, hogy Malnak mi baja van. verekedünk kicsit, amiben azért részt vesz ő is. A végén hőseink egy szakadék szélén állnak, és a klasszikus szabályoknak megfelelően próbálják kidumálni magukat a bajból, de erre semmi szükség, hiszen megérkezik a Serenity, és el lehet menekülni. Mondom, ha lovak letek volna a jelenetben, meg Clint Eastwood, akár 1967-ben is forgathatták volna. A fedélzeten mindenki vidám, de jót verekedtünk, kell a gimnasztika néha. A papíron újabb meló részletei vannak, irány pénzt keresni. Főcím.

Mal, Zoe és Jayne

River rémálmok közepette ébred, hegyes biugyulákkal szurkálják ismeretlenek, szar lehet. Simon próbálja nyugtatni, és mondja neki, hogy ugyan nem otthon vannak (bárhol is legyen az), legalább biztonságban érezhetiuk magukat. River felsorol mindent a hajóról, tényleg mindent tud. Mal jön be kezet mosni, láthatóan feldobta a verekedés. River szerint Mal rossz. Szerintük meg cool. A lelkipásztor közben arról érdeklődik, hogy miért tartja a fedélzeten Mal a két szökevényt, mert ez a helyes lépés, mondja a kapitány.

River

Kaylee, aki korábban szétbarmolt valamit a gépházban, most éppen a haját fésülteti a hetérával, és faszikról beszélgetnek, ez a Simon gyerek odáig van érted, te lány, ugyan már, habár helyeske. A nők a jövőben is nők maradnak hálistennek. Kiderül, hogy a hetéra nem megy el mindenkivel, megválasztja kivel fekszik le, erre mondaná Mal, hogy finnyás kis kurva asszem. Már ha nem lenne beleesve fülig, akkor. De bele van. Kylee mehet rendet tenni a gépházban, Mal pedig bejelenti, hogy melót kaptak, de még nem tudja hol, csak az állomás nevét ahová mennek, és azt, hogy a megbízó egy szemétláda. Megható az aggodalma.

Űrállomás

A megbízó egy kelet-európai akcentussal beszélő vén szivar, akinek Tiffany lámpa áll az asztalán, és egy vonatot (érted, sín, kocsik, stb., western klisék rulez) akar Mallel kiraboltatni. A kellemes modorú vénember egy szekrényben fejjel lefelé lógatott hullát tárol, na ő volt az, aki nem végezte el az előző melót, Reynolds kapitány, javaslom, hogy maga legyen körültekintőbb. Kedves ember. Egy poén belefér még, a hulla a vénember nejének unokaöccse, vacsora közben kap majd miatta eleget. A meló: a vonat ötödik kocsijában van két láda, amit menetközben kell leszedni, és nem kérdezni semmit.

Zoe és Mal a vonaton

A vonat ugyan másnesvasútra hajazó moinorail, de a belseje olyan, mintha egy őrült és/vagy kínai lakberendezőt engednénk rá a Tokaj IC-re. Zoe és Mal utaznak, de amikor elindulnak az ötödik vagon felé, egy rakás katonába botlanak, akik PONT ezen a vonaton utaznak. Baj van, baj van, van baj. Zoe meg is kérdezi egy alkalmas pillanatban, hogy nem lehetett volna mondjuk ezt előre közölni velük? Nem a szajrét őrzik, mit idegeskedsz, Zoe? Ráadásul így viccesebb lesz. "Sir, I think you have a problem with your brain being missing" válaszolja Zoe, én meg megfulladok a röhögéstől.

Zoe és Mal a vonaton

A Serenity a vonat mellé ér, és felveszi a sebességét, menetközben majd jól átpakolnak rá, és irány az átadás helyszíne - lagalábbis ez a terv, de mivel még csak a 19. percben vagyunk, ez így nemigen jön össze. Kaylee a fedélzeten elmagyarázza Simonnak, hogy most ők éppen vonatot fognak rabolni, a doki kérdezi, hogy tud-e segíteni, Jayne szerint leginkább azzal, ha befogja a pofáját, és a kattant húgát pátyolgatja. Miközben Mal és Zoe bejut a raktérbe, azt látjuk, hogy egy katona feláll, és elindul a vonat vége felé - lesz még itt balhé.

Serenity

Jayne készen áll a leereszkedésre a száguldó vonat felett, a vagon tetejét leszedik, és kezdődhet a pakolás. A katona persze pont ekkor lép be a raktérbe, és találja el Jayne-t, de Kaylee ettől még felhúzza a szajrét, vele együtt. Mal leveri a fegyverest, de a vonaton ragadnak Zoeval, és rögtönöznek egy kis füstöt a vonatban, így megússzák a dolgot. Nem mellékesen Mal már nem a barna kabátban van, mert a rész elején látottak alapján ez valami áruló jel lehet. Paradisoban vagyunk, ahol már nyomoznak az eltűnt cucc után. Na vajon mi van a ládákban? Gyógyszer.

Malcolm és Zoe

Miközben Mal és Zoe könnyekkel küszködik, Wash és a többiek egy kanyonban parkolnak és várnak, habár ennek Jayne nem nagyon örül, mert a cuccot le kell szállítani. Wash a neje (Zoe) nélkül nem megy sehová, Jayne erre ideges lesz, de mivel szét van lőve a lába, nemigen ugrálhat. River pont ezt a pillanatot választja arra, hogy mindenki halálát megjósolja, majd jönnek a Szövetségiek és legyaknak mindenkit. A lelkipásztor is beleszól a mdologba, meglehetősen jól tájákozott az alvilágot illetően, csak több van ebben a karakterben, mint látszott első pillantásra.

Wash

Mal és Zoe a betegeket nézve kitalálják a fedősztorit: nászúton vannak éppen, de tulajdonképpen munkát keresnek. A seriff elmondja, hogy az ellopott gyógyszer (ami milliókat ér a feketepiacon) egy ritka, csak itt honos betegség gyógyítására érkezett, amit mindenki elkap, kivétel nélkül. Mal összeráncolja a szemöldökét, és vívódik. A szövetségi katonákkal mi ban? Mi lenne, válaszolja a seriff, elhúztak, mint szoktak. Mal kicsivel joban érzi magát ettől, de attól mér nem, hogy a seriff a rablóknak jó kis bányamunkát garantál, és betegséget. Miközben Mal fedősztorija egyre gyengébb lábakon áll, Jayne le akarja szállítani az árut és fenyegetően viselkedik, de egyszer csak elájul, Simon jó kis cuccot adott neki. Szabadítsunk kapitányt!

Mal, Zoe és a Sheriff

A hetéra bevonul Paradiso városába, és jelenetet rendez, pofonvágja Malt és lekurvázza Zoet, a seriff annyira nincs meglepve. Mal az én szolgám, elvihetem? El hát, mondja a seriff, kicsit egyszerűnek tűnik ez. A hajóra visszaérve Mal úgy dönt, hogy visszaadja a gyógyszert, (ezt sejtettük) de megérkeznek a megbízó emberei, aminek hiríg lesz a vége, bárki meglássa. Mal közli a sameszekel, hogy meggondolta magát, és nem kell sem a pénz, sem az áru, ők visszaviszik a gyógyszert, és kész. Verekedés, lövöldözés, Mal vállában egy futurisztikus szúró/vágó eszköz fúródik, de a vége persze győzelem.

River

Zoe és Mal visszaszállítja a gyógyszert, a lóvét visszaküldené a megbízónak, de a főgonosz embere pofázik, temetést vegyél belőle, stb. Nem kellett volna, mert a hajtóműben végzi. A többiek már nem ennyire lelkesek, és inkább visszaviszik a pénzt az öregnek. Az epizód végén Simon Mal sebét látja el, miközben Rivert látjuk, aki egy sarokba kuporogva motyog maga elé, majd vágunk egy szövetségi hajó fedézetére, ahol két öltönyös River fotóját mutogatja a kapitánynak. Jövő héten folytatjuk.

Forrás: Hogy volt blog

Oszd meg másokkal is!