Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Szeretnéd megismerni a Firefly háttértörténetét, világát?
Ismerd meg a legénység tagjait!
Érdekességek, összefoglalások a Firefly epizódjairól.
Kik is írták valójában a Firefly epizódjait?
Minden, amit a Serenity film kapcsán tudni érdemes.
Olvastad már a képregényeket?

Az előző részben volt eksön és és lelkiismeretes rablóvezér, geci verőlegény és oroszos akcentusos maffiózó Tiffany lámpával, tehát semmi különös, a Firefly már csak ilyen. Ja, és bendzsóztak is meglehetősen sokat, de tetszett az is, biztos el voltunk érzékenyülve, vagy mi. Most a sci-fi sorozatok obligát A Jövő nagyon Furcsa De Alapvetően Kosárlabdára Hasonlító Sportjával nyitunk, nem tudom miért kell ezt minden egyes sorozatban erőltetni, de biztos velem van a baj. Rivert láthatóan nagyon érdekli a meccs, és Simon szerint rengeteg rémálma van az Akadémián történtek miatt, ez majd később biztos előjön.

A Serenity legénysége sportol

Riadó, Wash mehet hajót vezetni, éppen jókor, mert egy roncs közelébe értek, Mary Celeste az űrben? A sofőrt mindenesetre elütik, mert a roncson kívül lebeg. River szellemeket lát, főcím. A roncs egy átalakított teherhajóból kreált utasszállító, mely telepeseket szállított (volna) valahová. A tiszteletes jelentené a történteket a hatóságoknak, Mal inkább megnézné mi van a fedélzeten (túlélők? cucc?). A dokkolás képei kísértetiesen emlékeztetnek a BSG űrhajós jeleneteiben használt bezoomolós technikára, király.

Mal és Zoe megy át a hajóra, űrruhában, amitől Simont a frász töri ki (vajh lesz később egy olyan jelenet, amiben a jó doktornak is be kell öltözködni?). A hajó elhagyatott, a zene feszült, küzdelemnek nyoma sincs, a legénység szemmel (nem) láthatóan eltűnt, csak egy hajónapló bejegyzés maradt utánuk, sikoltás közben, mint a Gyaloggalopp barlang falába vésett "a vár melynek neve aaaaa". River meghallotta a sikolyt két hajótesten és az űrön át is, ez ám a hallás. Így legyen ötösöm: Jayne szól Simonnak, hogy öltözködjön, de iziben. Jayne jól megszívatta a dokit persze, Mal nem hívta, és ha hívta volna sem űrruhában tette volna, mert van levegő a hajóban. Mal úgy dönt, hogy túlélők hiányában a szajré a Serenityt illeti, irány a C12-es fedélzet, mert a Wash által talált alaprajz alapján ott lesznek az értéktárgyak. River is átlibben a hajóra, más sem hiányzik a kapitánynak, mint egy ideggyenge tinédzser egy elhagyatott roncs fedélzetén.

Halott emberek

Miközben Jayne válogatás nélkiül szedi össze a cuccot, Mal és Zoe megtalálja a C12-es fedélzetet, mely zárva van - ennek örülni kell, értéktelen szarokat senki nem zár be, mert minek. A raktér egyik sarkában 13 családnak elegendő készletre lelnek, amivel be lehet indítani egy kisebb kolóniát, ergó kurva értékes, Mal szeme csillog, mint a bagzó macskáé. River pont ebben a pillanatban lép be a raktárba, és néz fel a plafonra, ahol a legénység tagjai néznek vissza meghalva és felakasztva. Mal szól Jayne-nek, hogy spuri innen, mert tudja mi történt a hajón, de ebben a pillanatban valaki megtámadja a faszit. Majd' beszartam. Wash fegyverropogást hall, Mal, Zoe, River és Simon összegyűlnek, te lőttél, nem én lőttem. Megvan Jayne is, aki megsebesítette a rátámadó "nagydarab fickót". Mal rátalál illetőre, akit a biztonság kedvéért kiüt, majd jobban megnézve látja, hogy egy harminckilós faszi vasággyal. Vágunk, a kisfickó a Serenity fedélzetén, Simon kezelgeti a sebeit, a többiek arról polemizálnak, hogy ő nyírta ki vajon a többieket, vagy sem, mire a faszi kiböki, hogy "terelték őket, mint marhákat a vágóhídra", mire Mal beadat neki egy kis nyugtatót, mert nem kell Harácsolókról szóló rémmesékkel traktálni a legénységet.

Hajóroncs

Mal ezt persze nem hallgathatja el előttük, de Jayne mintha nem hinné el a történetet, a kisfickó volt, és kész, nem a Harácsolók. A tiszteletes szerint a Harácsolók is ugyanolyan emberek, mint mi, csak kissé elszakadtak a civilizációtól. Mal ezzel nem nagyon ért egyet, de továbbra is szeretné az értékesebb dolgokat elhozni a hajóról - Jayne majd összeszarja magát a gondolattól, hogy át kell mennie a másik hajóra, jön az ellen, oszt megesz Mal, meg vagy te veszve? Megéri a kockázatot, ne sírjon a szád széle. Szar van a levesben kérem szépen: a roncs csapdával van felszerelve courtesy of your Harácsoló friends, ha a Serenity elszakad tőle, a cucc felrobban. Zoe rezignált kérdése: "Megvárjuk őket?" Kaylee megoldást keres inkább, annyira nem tuti ez sem, Wash arcára egy világ kínja ül ki. A tiszteletes és Simon közben a hullákkal van elfoglalva, temetés, búcsúztatás, stb. River és a kisfickó rémálmokat lát a hajó két külön pontján, és egyszerre ébrednek belőle, de míg a kisfickó kést ragad, és ölni indul, River csak sír egy kicsit a kurtizán vállán. Szép váll az.

A Szövetség hajója

Kaylee megoldja a csapda problémáját, a cucc a fedélzeten, lehet indulni, de megszólal a vészjelző: akkora rendőrhajó érkezik, hogy ihaj, csak azt nem értem, hogy ezt a Himalája méretű vasdarabot hogy a faszba' nem lehet messziről észrevenni? Höjj, a hajó kapitánya Tom Scavo, született meleg szereplő a Melrose Place-ből, six degrees of separation itt is bejátszik. A rendőrök két dolgot is tisztáznak közben: a Serenity ellen már korábban kiadtak egy elfogatóparancsot illetve a hajóroncsról kiderítették, hogy egy telepeshajó, amit (szerintük) a Serenity fosztogatott. Gáz van. Mal kipakoltatja a zsákmányt, és elővezetteti Rivert is, mi a terve, mon capitan? Mal semmit nem titkol, megmentettük a kisfickót a hajóról, és elhoztuk a cuccát is, tessen megnézni a gyengélkedőben. A rendőr tovább vegzálja Mal-t, két szökevényt nem találok majd a hajón, ha jobban megnézem? Itt? Nem, nincs itt olyan. Fapofa rulez. A legénységet letartóztatják, a katonák kutatnak szerte a hajón, de nem találnak semmit persze.

Inara

Kihallgatások jönnek, semmi különös, van aki kooperatív, van aki nem annyira, Wash vicces, Kaylee geek, Zoe távolságtartó, Jaynee nem mond semmit, mert keménylegény, a tiszteletes úgy tesz, mintha a legénység tagja lenne, de sehol semmi, szökevény testvérpár a fasorban sem. Nem hát, mert az űrruhás belengetés a 6. percben most hoz gyümölcsöt: kint hédereznek a hajótesten. Muhaha, ez jó volt. Mal kihallgatása is eljön, háborúról beszélgetnek, meg ilyenek, miért Serenity a hajó neve? Csak nem a háborút folytatja még mindig?

Reaver

Ja, és kiderül, hogy a kisfickónak a nyelvét felvágták, mármint szó szerint, nem képletesen, így nemigen mondd semmit - Mal és legénysége egyből gyanusított lett, kalózkodás, stb. Közben a kisfickót megmentő orvosi stáb tagjait látjuk, akiket a csávó egy élesnek látszó izével vág egyforma kis darabokra. A kihallgatáson a Harácsolókra terelődik a szó, eh, legenda ez, Mal kapitány, ne idegeljen. Nem az, zsarukám, ezek nem normálisak, a kisfickó biztos végignézte a a többiek halálát, és most nekilát, hogy kinyírjon itt mindenkit. Malt már vinnék bilincsbe verve, de felajánlja a segítségét: tudom merre van a kisfickó. River és Simon a roncs fedélzetén, ahol a rendőrök is keresik a Harácsolóvá vedlett kisfickót, aki ismerős környezeten akar majd gyilkolászni. Feszültség, keresés, előugrás, kisfickó megölés, Mal kapitányban bízás - ez jön egymás után sorban, a Serenity pedig mehet szépen útjára, mert csak rendes emberek vannak a fedélzeten. Ja, a cuccot elvitte a rendőrség, szerencsétlen Mal még nemigen keresett egy vasat sem, mióta megy a sorozat.

Forrás: Hogy volt blog

Oszd meg másokkal is!