Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Szeretnéd megismerni a Firefly háttértörténetét, világát?
Ismerd meg a legénység tagjait!
Érdekességek, összefoglalások a Firefly epizódjairól.
Kik is írták valójában a Firefly epizódjait?
Minden, amit a Serenity film kapcsán tudni érdemes.
Olvastad már a képregényeket?

Elérkeztünk a sorozat utolsó előtti fejezetéhez, amely egy hamisítatlan vadnyugati epizód. Az első jelenetben egy rosszarcú idegen bukkan fel az embereivel egy alufóliával borított háznál. (Ez a fickó kísérgette Kate-et bilincsben a LOST-ban.) Mint kiderül egy Petaline nevű lányt keres, aki az ő gyerekével várandós. Az említett leányzó dühösen tiltakozik a tény ellen, ezért rossz arc DNS mintát vesz tőle, és megfenyegeti az alufóliaház lakóit, hogyha a DNS alapján kiderül, hogy tényleg övé a gyerek, vissza fog jönni érte. Akár úgy is, hogy kivágja a lány hasából.

Petaline

Az alufóliaház lakói komolyan megijednek Rosszarctól, és azon morfondíroznak, ki segíthetne rajtuk. Van egy sejtésünk. Mal éppen a fegyverit tisztítgatja a Serenity étkezőjében, amikor Inara hirtelen felbukkanása szinte szívszélhüldést okoz nála, amit pár másodperccel később már palástolni próbál. Wash fut be, azzal a hírrel, hogy segélykérő hívást fogott, és konkrétan Inarát keresi a hívó fél. Főcím.

Az alufóliaház főnökasszonya vagy Madame-ja, (kinek hogy tetszik) név szerint Nandi keresi Inarát és elpanaszolja a nőnek, hogy komoly bajba keveredtek és emberekre, illetve fegyverekre lenne szükségük, hogy megoldják a helyzetet. Beszélgetésük közben kiderül, hogy Nandi is abba a hetéra/társnőképzőbe járt, mint Inara, de neki hamar elege lett az egész modoroskodásból és azóta ezen a bolygón él, és munkálkodik. Igaz, törvényen kívül, hiszen aki nem a céh tagja az csak egy mezei prostituált. Inara miután elbúcsúzik Nanditől a hallgatózó kapitányhoz fordul. Mal beleegyezik, hogy segít a bajbajutottakon annak ellenére, hogy valószínűleg semmit sem hoz a konyhára ez a mentőakció. Inara azonban mindenképp ki akarja fizetni Mal-t és többieket, még ha a saját keresetéhez is kell hozzányúlni.

A Serenity legénysége

Reynolds kapitány a rakodóban felvázolja a dolgokat, kiemelve, hogy szigorúan csak önként jelentkezőket vár a munkára. Jayne, ahogy az várható, közbe morran, hogy ugyan minek is tenné kockára a bőrét, előre kialkudott fizetség nélkül, de amint Maltől megtudja, hogy egy bordélyház lesz a megbízatásuk színhelye máris lelkessé válik. Úgy látszik csak Jayne hezitált, ugyanis a következő jelenetben a Serenity teljes legénysége az alufóliaház felé tart. Kaylee meg is válaszolja Jayne ez irányú kérdését. Tudniillik azért néz ki így a ház, mert így tudják előállítani a legolcsóbban az energiát a bordély fenntartására. Még a kötelező formaságokon sincsenek túl, de Jayne már alig bírja magán tartani a gatyáját, ezért gyorsan az emeletre vonul az egyik leányzóval. A többiek többnyire megilletődötten vagy épp somolyogva nézelődnek. Simon közben a terhes lány Petaline után érdeklődik, hogy megvizsgálja.

Inara és Mal

Közben Bookot is megkörnyékezi néhány lány egy közös imádság kedvéért. Nandi közben felvázolja a helyzetet Mal, Inara és Zoe előtt. Rosszarc vagy más néven Rance Burgess egy kegyetlen, alattomos alak. A felesége egy sivatagi kóró, és mint olyan meddő. Ezért is tart igény Petaline gyermekére. Mint kiderül Burgess elég tehetős, és akár az egész bolygót felfuttathatná, de neki tökéletesen megfelel, mert így cowboy-osat játszhat ezen a kopár kősziklán. Ráadásként elég szép fegyver arzenált szedett össze, tehát kezd világossá válni hőseink előtt mitől is olyan veszélyes ez a fickó. Mal azért még szeretne erről a saját szemével is megbizonyosodni, így Inarával elmegy a színház esti előadásra, ahol személyesen is megismerheti Rosszarcot. A kapitánynak elég pár perc, hogy megállapítsa, nem szeretne összetűzésbe kerülni Rosszarccal és annak fegyvereivel. Úgy dönt, olajra lépnek, mindannyian és magukkal viszik az alufóliaház lakóit is.

Jayne már alig bírja magán tartani a gatyáját

Nandi azonban határozottan tiltakozik az ötlet ellen, mert rengeteg munkájába, évekbe került, hogy ezt a területet megszerezte a férfiaktól, és a bordélyt felfuttatta. Ez az otthona, nem futamodik meg. Tehát hőseink maradnak és elkezdik megtervezni a védelmet. Ebben a pillanatban a gyermek úgy dönt, hogy ideje a világra jönni, ergo Petaline vajúdni kezd. Ezzel a lány, Simon, River és Inara visszavonulnak, hogy segítsenek eme kritikus órákban. A többiek munkához látnak. Book a bentlakók segítségével megerősíti a házat. Zoe és Wash csapdákat helyez el a ház közelében. Jayne átvizsgálja, és munícióval tölti fel a fegyverarzenálját. Zoe valószínűleg Pateline hatására átgondolja az életüket és miközben a ház utolsó védelmi vonalain ügyködnek a férjével, szóba hozza, valószínűleg már sokadjára, a közös gyerek témát. Wash azonban nem túl lelkes és olyasmivel próbálja lecsillapítani a nejét, hogy nem lenne időszerű a dolog, hiszen elég veszélyes életet élnek, de Zoe hajthatatlan mondván nem fél elveszíteni, amit nem is próbál megszülni.

A kapitánynak elég pár perc, hogy megállapítsa, nem szeretne összetűzésbe kerülni Rosszarccal és annak fegyvereivel

Miközben Jayne a lőni tanítja az alufóliaház lakóit, Mal Nandivel flörtöl, aki stílusosan bélyeg helyett a fegyvergyűjteményét mutatja meg a férfinak. Nandi, nem véletlenül tanult Társnőnek, nyitott könyvként olvas Malből, így hamar rájön, hogy a kapitány már egy ideje szerelmes Inarába. Mal bár tagadni próbál, bár ez felek számára kezd egyre inkább egyértelmű lenni. Egy kis iszogatás után Mal és Nandi egymásba gabalyodnak és egy kellemes éjszakát töltenek együtt. Eközben az egyik lány elfut Burgesshez a hírrel, hogy egy bizonyos Malcolm Reynolds és kis csapata bevette magát Aranyszív bordélyába készen arra, hogy megvédjék a Burgesstől Petaline-t és a gyermekét. Időközben az is kiderült, hogy Burgess-é a gyerek, tehát mindenképp elmegy, hogy megszerezze. A szenvedélyes éjszaka után Mal korán ébred és csendben kióvakodik Nandi szobájából. Azonban, mit ad isten összefut Inarával és zavarában szabadkozni kezd, de Inara leállítja, mondván Nandi fontos neki és örül neki, hogy ők ketten lefekszenek. Azonban a könnyedség álcája hamar lehull Inaráról, amikor egy félreeső szobába érve a padlóra roskadva zokog. Nem meglepő, ő is halálosan szerelmes a kapitányba.

Wash és Zoe

Úgy látszik lassan mindenki talpon van. Kaylee és Wash épp útban van a Serenity felé, hogy majd a kellő időben egy kis légitámogatással segítsék a kibontakozó harcot. Igenám, de arra nem számítanak, hogy Burgess néhány ember már várja őket és amint a hajóra érnek azonnal lőni kezdenek rájuk. Petaline még mindig vajúdik, lassan egy napja és egyre nehezebben viseli a megpróbáltatásokat. Így Inara próbál meg erőt önteni belé. A harc előtti utolsó ellenőrzések közepette Nandi megpróbálná számon kérni Malt Inarával kapcsolatban, amikor is befut Rosszarc és bandája lóháton és kibontakozik itt is a lövöldözés. A téma tehát elnapolásra kerül. Burgess máris beveti a nehéztüzérséget, egy gépágyús fickó képében. Jayne azonban az egyik emeleti szobából gyorsan lerendezi ezt a veszélyforrást. Malék tehát az alufóliaházból, míg Zoe és Book kívülről veszik tűz alá az ellenséget ezzel szép veszteséget okozva a soraikban. Azért rosszarc emberi sem kispályások így néhány férfit és nőt ők is puskavégre kapnak. Az áruló leányzó a zűrzavart kihasználva kereket old.

Inara zokog

Eközben Kaylee és Wash még mindig szorult helyzetben vannak a Serenity-n. Wash úgy dönt, eltereli a rosszfiúk figyelmét, amíg Kaylee biztonságos helyre szalad. Visszatérve az alufóliaházhoz, Burgess úgy dönt ideje előkapni a lézerfegyverét és ezzel ő is besegít az ostromba, komoly károkat okozva az amúgy is tűz alatt álló alufóliaházban. Mal azonban résen van és riadóztatja Bookot, aki a kezében található tömlő segítségével még idejében oltani kezdi a kigyulladni készülő bordélyt. Hőseink nyerésre állnak és Burgess egyre több ember hull alá holtan a lováról. Sajnos Burgessre ez nem mondható el, aki bejut a házba. Visszatérünk a Serenityre, ahol Rosszarc emberei épp az étkezőben járnak. Hirtelen egy fedezékből előugrik Wash és maga után csalja a három rosszfiút egy folyosóra. Wash az egyik oldalról, míg Kaylee a másik oldalról, a három jómadárra zárja ajtót. Azonban Wash elszámítja magát, ugyanis ezzel az akcióval ő motortérben ragadt, így nincs, aki vezesse a hajót.

Zoe és Book

Ugyanekkor Petaline végre világra hozza gyermekét, egy egészséges kisfiút. A kibontakozó örömködést rontja el a szobába lépő Burgess, aki magával viszi a gyerekét. A sikoltozásra felfigyel Nandi, aki otthagyja Malt és Peatilene szobájához szalad. A fickó épp kihátrál szobából, amikor Nandibe botlik. Amíg a nő szóval tartja férfit, Inara meglepi hátulról, és kést szegez a torkának. A gyereket elveszik Burgesstől, de a fickó hirtelen gyomron vágja Inarát és lelövi Nandit majd kereket old. Mal késve érkezik és a halott Nandi mellett térdeplő összetört Inarát találja. A kapitány bosszúra szomjazva Burgess után veti magát, és lovát komoly vágtára bírja, hamar utolérve Rosszarcot, akit seperc alatt ártalmatlanná tesz. Mal kis híján le is lövi, de még idejében meggondolja magát, és fegyver aggyal teszi ártalmatlanná.

Nandi

Hőseink felügyeletében Burgess és megmaradt emberi a ház előtt várakoznak, szó szerint térdre kényszerítve. Rosszarc üvöltve követeli, hogy láthassa a fiát. Petaline eleget tesz a követelésnek. Megmutatja a férfinek a gyermeket, majd következő mozdulatával golyót ereszt a fickó fejébe. A többieket elengedi és elzavarja azt a lányt is, aki elárulta őket. Nandit az Amazing Grace c. dal kíséretében helyezik örök nyugalomra majd a szertartás után a Serenity elhagyja a holdat. Az utolsó jelenetben még egy szomorú párbeszédet láthatunk Mal és Inara között, amelynek végén Inara úgy határoz, hogy elhagyja a Serenity-t.

Forrás: Hogy volt blog

Oszd meg másokkal is!