Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Szeretnéd megismerni a Firefly háttértörténetét, világát?
Ismerd meg a legénység tagjait!
Érdekességek, összefoglalások a Firefly epizódjairól.
Kik is írták valójában a Firefly epizódjait?
Minden, amit a Serenity film kapcsán tudni érdemes.
Olvastad már a képregényeket?
Ben Edlund
Ben Edlund

Legtöbben a fantasztikus Tick képregénysorozat atyjaként ismerik, azonban Ben Edlund munkássága mind a Firefly, mind az Angel sorozatok esetében is megmutatkozott forgatókönyvek formájában. Azóta pedig a Supernatural című sorozat producereként tevékenykedik.

A Firefly rajongóinak körében akkor aratott igazán hatalmas sikert, amikor megírta a mára már kultusszá vált Hero of Canton dalt, amelyet a Jaynestown című részben hallhattak először a nézők.

"Ez volt az a pillanat, amikor rádöbbentünk, milyen nagy erő áll a rendelkezésünkre Ben Edlund személyében, aki csak úgy előállt az ötlettel [az epizódéval]...", mondta el Joss Whedon a CFQ-nak adott interjúban. "Ben egyike azoknak a srácoknak, akik maguktól is előállnak egy-egy ötlettel - ez már az Angel esetében is így volt - és mindegy, hogy éppen merre jársz, 'Uh, igen. Rendben, itt vagyok, mondjad.' Lényeg a lényeg, írt egy nagyszerű forgatókönyvet és egy igazán szép dalt."

Edlund korábban segített a Titan A.E. forgatókönyvének megírásában is (Joss Whedonnal karöltve). A Tick című képregénysorozatából népszerű animációs sorozat lett, majd később egy élőszereplős akciósorozat, amelyet a FOX pár epizód levetítése után száműzött a képernyőkről. (Ismerősnek tűnik nem?)

"Bejött hozzám, előadott pár ötletet, amely bár nem kapcsolódott konkrétan a sorozathoz, de azonnal tudtam, hogy alkalmaznunk kell ezt a fickót. Az igazán vicces és okos előadás után az első gondolatom az volt, 'Rendben, ez a srác tökéletes lesz a Firefly csapatába.' És mint kiderült, igazam is lett."

- Tim Minear véleménye Edlundról, CFQ-nak adott interjú

Az epizódok, amelyek Ben Edlund tollából származnak:

  • Jaynestown
  • Trash (Jose Molinaval együtt)

Oszd meg másokkal is!