Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Szeretnéd megismerni a Firefly háttértörténetét, világát?
Ismerd meg a legénység tagjait!
Érdekességek, összefoglalások a Firefly epizódjairól.
Kik is írták valójában a Firefly epizódjait?
Minden, amit a Serenity film kapcsán tudni érdemes.
Olvastad már a képregényeket?
Ben Edlund
Drew Z. Greenburg

Egy nap, a jogi iskolában ülve és a vizsgákra készülve, Drew Z. Greenburg úgy döntött, hogy író szeretne lenni. Ebből kifolyólag két tanulás között egyfajta hóbortként írt egy Star Trek forgatókönyvet, beküldte, majd behívták, hogy álljon elő további történetekkel. "Ez volt az a pillanat, amikor a villanykörte kialudt a fejem fölött, és azt mondtam, 'Ez olyasmi, amit meg tudok csinálni'", árulta el a BBC-nek adott interjúban.

Attól a pillanattól kezdve a televíziós karrierje elkezdett felfelé ívelni. Írt egy epizódot a Queer As Folk című sorozathoz, majd a Mutant Enemy látóterébe került, ahol később sok további epizódokat írt a Buffy hatodik és hetedik évadához. "Ez volt a legkellemesebb, legszórakoztatóbb élményem, amit az ember csak elképzelhet. Beléphettem nem csak egy, hanem rögtön két bálványom, Marti Noxon és Joss Whedon irodájába. Egy időben találkozhattam mindkettőjükkel, és meg kell mondjam, igen mámorító érzés volt."

A Buffy után a Firefly, majd annak cancelje után a Narancsvidék és a Smallville csapatában dolgozott.

A Firefly kapcsán Greenberg azt nyilatkozta a BBC-nek adott második interjújában, "Hatalmas volt. Hatalmas volt. Bárcsak tovább tartott volna, de részese lenni valami teljesen újnak egy igazi szórakozás volt, és részese lenni egy olyan sorozatnak, amely Joss Whedon agyából pattant ki, ami egy kicsit teljesen más, felfogható akár oktatási élménynek is... Teljesen új lecke a televíziózás témakörében. És tudod, egy űrhajóról van szó. Tök király! Összefoglalva, tényleg nagyon nagy móka volt."

"Az egyetlen dolog, amire emlékszem, egy aprócska hang a fejemben: 'Ő Joss Whedon, ő Joss Whedon, ő Joss Whedon.' Úgy vélem, széles mosoly lehetett az arcomon, és nem kétlem, hogy sokat folyt a nyálam. De már ebben sem vagyok biztos."

- Drew Z. Greenberg a Joss Whedonnal való első találkozásáról

Az epizódok, amelyek Drew Z. Greenburg tollából származnak:

  • Safe

Oszd meg másokkal is!