Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Szeretnéd megismerni a Firefly háttértörténetét, világát?
Ismerd meg a legénység tagjait!
Érdekességek, összefoglalások a Firefly epizódjairól.
Kik is írták valójában a Firefly epizódjait?
Minden, amit a Serenity film kapcsán tudni érdemes.
Olvastad már a képregényeket?
Ben Edlund
Jane Espenson

Jane Espenson televíziós forgatőkönyvíró karrierje már azelőtt is nagy múltra tekintett vissza, mielőtt csatlakozott volna a Mutant Enemy csapatába, a munkássága pedig azóta is termékeny.

Többek között forgatókönyveket írt a Star Trek: Deep Space Nine, az Ellen, a Narancsvidék, a Szívek szállodája, a Tru Calling - Az Őrangyal, a The Inside és a Battlestar Galactica című sorozatokhoz. Tehetségének legkiemelkedőbb időszaka a Buffy - A vámpírok réme idején volt, amikor sok népszerű történettel állt elő.

"Sok cancelt kapott sorozaton vagyok már túl. Öt elkaszált szitkom írója voltam, mielőtt jött a Buffy, szóval lelkiekben már fel voltam rá készülve [a Firefly canceljére]", mondta el a TV Zonenak adott interjúban.

Mindezek mellett több, a Buffy-verzumban játszódó képregényt is írt a Dark Horsenak.

Bár a specialitása a komédia, híres a nagy drámai jelenetek megírásában is. Mind a két tehetség jelen van az ő nevéhez fűződő Shindig című Firefly epizódban.

"Vannak rövid ideig csillogó sorozatok, tudod, a tiszavirág életűek, amelyekre mindenki azt mondja, 'Oh, ez valami csodálatos volt'. Na a Firefly is ilyen."

- Jane Espenson, Firefly DVD - Extrák

Az epizódok, amelyek Jane Espenson tollából származnak:

  • Shindig

Oszd meg másokkal is!