Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Szeretnéd megismerni a Firefly háttértörténetét, világát?
Ismerd meg a legénység tagjait!
Érdekességek, összefoglalások a Firefly epizódjairól.
Kik is írták valójában a Firefly epizódjait?
Minden, amit a Serenity film kapcsán tudni érdemes.
Olvastad már a képregényeket?
Adelai Niska
Adelai Niska

Adelai Niska bizonyult Malcolm Raynolds kapitány és maroknyi csapata egyik legveszélyesebb ellenfelének. Egy bűnöző szindikátus feje volt, utasítására bérencei gyilkosságokat hajtottak végre, zsaroltak, raboltak és drogot csempésztek.

Niska idős férfi, az öltözködése is leginkább egy nagyapáéra hasonlít, akcentusa pedig cseh; az íróasztalán egy antik Tiffany lámpa áll (amely egy vagyont ér, ha valóban a Régi Földről származik). Első számú embere, egyben csatlósa Crow volt konkrétan addig, amíg Malcolm egy jól irányzott rúgással bele nem lökte őt a Serenity hajtóművébe.

Piszkos üzleteit a Skyplex nevű mesterséges űrállomáson bonyolította, amely az Ezra körül kering. Asszisztensének neve Viktor, és a korábban Crow által betöltött munkára is hamar talált újabb jelentkezőt. Miután elfogta, majd megkínozta Reynoldsot és Hoban Washburnet, a Serenity legénységének hátramaradt tagjai támadást indítottak a Skyplex ellen. A mentőakció alatt Niska legjobb embereit sikerült eltenni láb alól.

Badger
Badger

Badger a Greenleaf bolygó egyik holdján, a Dyton kolónián született. River Tam szerint korán elhagyta szülőföldjét, mivel kisstílű bűnözőként akart karriert építeni. Badger még börtönben is ült, azonban úgy tűnik, nem eleget. Végül a Persephone bolygón telepedett le, ahol egy bűnszervezetet működtet az Eavesdown Dokkban.

Badger, aki magát "üzletembernek" tartja, felbérelte a Serenity legénységét. A feladat eleinte egyszerűnek tűnt: illegálisan ki kell zsákmányolni egy személyszállító hajó roncsát, viszont azt elfelejtette megemlíteni, hogy a rakományt a Szövetség tulajdonaként molekuláris szinten megjelölték. A Szövetség egyik járőrhajója leleplezte a Serenity legénységének tevékenységét, erről Badger azonnal tudomást szerzett, és attól tartott, hogy a jelölés alapján lebukhat, ezért visszakozott az alkutól. Hogy védje magát, megfenyegette a legénységet, hogy feldobja őket a Szövetségnél, ha nem viszik máshová az árut.

Bester
Bester

Bester gépészként tengette mindennapjait a Rim bolygón 2512-ig. Az ott eltöltött idő alatt "mestermérnök" hírnévre tett szert, és ez a cím késztette Malcolm Reynoldsot, a Serenity kapitányát arra, hogy felbérelje, ugyanis új űrhajójának megvásárlása után szüksége volt egy gépészre, aki összefoltozza a legénység leendő otthonát.

Azonban Bester hírneve légből kapottnak bizonyult, nem szolgált rá a mestermérnök címre. A Serenity kezdeti menetrendje napról napra csúszott, mivel a gépész képtelen volt megjavítani a Serenity hajtóművét. A kapitány számon akarta kérni, mi az oka a hosszadalmas késlekedésnek, amikor rajtakapta, hogy egy helyi nővel szeretkezik a gépteremben. A fiatal Kaywinnet Lee Frye sokkal jobban boldogult a hajtóművekkel, mint Bester, könnyedén rátalált a hiba okára, és ott helyben meg is javította, ehhez még egy percre sem volt szüksége. Reynoldsot lenyűgözte a tehetsége, és azonnal felajánlott egy mérnöki álláslehetőséget a Serenityn, Kaylee pedig örömest elfogadta az ajánlatot. A hajón viszont nem volt szükség két gépészre, így Bester hamar munka nélkül találta magát.

Higgins
Higgins

Higgins helytartó a Higgins Holdján kihirdetett törvény személyes megtestesítője. A Higgins Holdja egy kisméretű hold, fő bevételi forrása a magas minőségű sár exportálásából származik. Ezt a sarat leginkább agyag és kerámia előállítására használják.

Munkásaival - akiket egyszerűen "sárosokként" ismernek - nyersen, csaknem rabszolgaként bánik és szigorú büntetés vár azokra, akik keresztbe tesznek neki, már akkor is, ha csak megpróbálják. A büntetést nagyon egyszerűen oldja meg, több büntető ketrec is van, ahová elzárhatja az embereket. Egy ilyen ketrecben vendégeskedett Stitch Hessian is, miután ő és Jayne Cobb kirabolták a helytartót.

Nagyon nyugtalanította, hogy fia Fess még mindig szűz, ezért felbérelte Inara Serrat, hogy a társnő alkalmazza tehetségét, és "csináljon Fessből férfit". Viszont azzal nem számolt, hogy a fia egyről a kettőre a saját talpára áll; Fess nyíltan szembeszállt apjával, és engedélyezte a Serenitynek elhagyni a bolygót.