Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Szeretnéd megismerni a Firefly háttértörténetét, világát?
Ismerd meg a legénység tagjait!
Érdekességek, összefoglalások a Firefly epizódjairól.
Kik is írták valójában a Firefly epizódjait?
Minden, amit a Serenity film kapcsán tudni érdemes.
Olvastad már a képregényeket?
Badger
Badger

Badger a Greenleaf bolygó egyik holdján, a Dyton kolónián született. River Tam szerint korán elhagyta szülőföldjét, mivel kisstílű bűnözőként akart karriert építeni. Badger még börtönben is ült, azonban úgy tűnik, nem eleget. Végül a Persephone bolygón telepedett le, ahol egy bűnszervezetet működtet az Eavesdown Dokkban.

Badger, aki magát "üzletembernek" tartja, felbérelte a Serenity legénységét. A feladat eleinte egyszerűnek tűnt: illegálisan ki kell zsákmányolni egy személyszállító hajó roncsát, viszont azt elfelejtette megemlíteni, hogy a rakományt a Szövetség tulajdonaként molekuláris szinten megjelölték. A Szövetség egyik járőrhajója leleplezte a Serenity legénységének tevékenységét, erről Badger azonnal tudomást szerzett, és attól tartott, hogy a jelölés alapján lebukhat, ezért visszakozott az alkutól. Hogy védje magát, megfenyegette a legénységet, hogy feldobja őket a Szövetségnél, ha nem viszik máshová az árut.

Mal és Badger útjai később ismét keresztezték egymást, az üzletember újabb munkát "ajánlott". Tulajdonképpen egy helyi mágnás, Sir Warwick Harrow kínált egy munkát, amely mint később kiderült, ismét egy csempészésre való felkérés volt. Warwick egyáltalán nem akart közvetlenül Badgerrel tárgyalni, szerinte ő egy "elmebeteg csöves". Viszont Badger nem hagyta annyiban a dolgot, sikerült két jegyet szereznie arra a bálra, ahol Warwick is jelen volt, és azokat Reynoldsnak adta. Az eseményen Mal véletlenül egy életre-halálra szóló párbajba keveredett, ezért Badger néhány csatlósával karöltve túszul ejtette a kapitány legénységét, mivel meg akarta akadályozni, hogy bármilyen mentőakciót indítsanak. Ennek az okát világosan kifejtette: "Jelenleg több emberrel is üzletelek. Nem akarom, hogy megtudják, én hoztam ide valakit kalamajkát csinálni..."

Mal győztesként került ki a küzdelemből, Badger pedig fogta az embereit, és távozott, megköszönve a "csodálatos estét".

A színfalak mögött

Badger szerepét Mark Sheppard játszotta el. Először a Serenity című pilot epizódban láthattuk. Joss Whedon eredeti terve az volt, hogy ő maga fogja eljátszani az üzletember szerepét. Legutóbb a Serenity: Those Left Behind képregényben tűnt fel.

Hol találkozhatunk vele

A következő epizódokban:

  • Serenity
  • Shindig

Forrás: The Firefly and Serenity Database

Oszd meg másokkal is!