Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Szeretnéd megismerni a Firefly háttértörténetét, világát?
Ismerd meg a legénység tagjait!
Érdekességek, összefoglalások a Firefly epizódjairól.
Kik is írták valójában a Firefly epizódjait?
Minden, amit a Serenity film kapcsán tudni érdemes.
Olvastad már a képregényeket?
Bester
Bester

Bester gépészként tengette mindennapjait a Rim bolygón 2512-ig. Az ott eltöltött idő alatt "mestermérnök" hírnévre tett szert, és ez a cím késztette Malcolm Reynoldsot, a Serenity kapitányát arra, hogy felbérelje, ugyanis új űrhajójának megvásárlása után szüksége volt egy gépészre, aki összefoltozza a legénység leendő otthonát.

Azonban Bester hírneve légből kapottnak bizonyult, nem szolgált rá a mestermérnök címre. A Serenity kezdeti menetrendje napról napra csúszott, mivel a gépész képtelen volt megjavítani a Serenity hajtóművét. A kapitány számon akarta kérni, mi az oka a hosszadalmas késlekedésnek, amikor rajtakapta, hogy egy helyi nővel szeretkezik a gépteremben. A fiatal Kaywinnet Lee Frye sokkal jobban boldogult a hajtóművekkel, mint Bester, könnyedén rátalált a hiba okára, és ott helyben meg is javította, ehhez még egy percre sem volt szüksége. Reynoldsot lenyűgözte a tehetsége, és azonnal felajánlott egy mérnöki álláslehetőséget a Serenityn, Kaylee pedig örömest elfogadta az ajánlatot. A hajón viszont nem volt szükség két gépészre, így Bester hamar munka nélkül találta magát.

A színfalak mögött

Bester nevét valószínűleg egy science fiction író, Alfred Bester neve ihlette. Bester szerepét Dax Griffin játszotta el.

Hol találkozhatunk vele

A következő epizódokban:

  • Out of Gas

Forrás: The Firefly and Serenity Database

Oszd meg másokkal is!