Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Szeretnéd megismerni a Firefly háttértörténetét, világát?
Ismerd meg a legénység tagjait!
Érdekességek, összefoglalások a Firefly epizódjairól.
Kik is írták valójában a Firefly epizódjait?
Minden, amit a Serenity film kapcsán tudni érdemes.
Olvastad már a képregényeket?

Az Entertainment Weekly élőben blogolt a Comic-Con Firefly paneljéről. A bejegyzés nagyszerűen összefoglalja, kiemeli az összejövetel fontos momentumait. Jöjjön hát a fordítás.

Firefly panel
Firefly panel
Kép © The.Erik.Estrada

12:44: A konferenciatermek közül eddig ez a leghangosabb, amelyben jártam, pedig a Firefly csapata még fel sem tűnt a pódiumon! Információim szerint 10000 ember várt arra, hogy bejusson, sokan már éjszaka letáboroztak. Maga Whedon is tiszteletét tette náluk az éjszaka közepén.

12:48: Kicsi csúszás. Folyamatosan hívták be a csapat tagjait. Hatalmas üdvrivalgás. Mosoly az arcokon és ölelkezés. Az egész panel akár annyi is lehetett volna, hogy csak állnak ott, miközben a tapsvihar egyre nő.

12:50: A panel házigazdája Jeff Jensen az EW-től. Azt kérdezi Josstól, mit jelent a számára, hogy ma itt lehet. "Mintha rohamom lenne, nézzünk szembe vele", viccelve válaszolt. "Már a kezdetek óta mindannyian tudtuk, hogy jó okkal teszünk és a jó irányba haladunk, a jó irányba... ez volt a legjobb csapat, akikkel valaha együtt dolgoztam - és itt van velünk Alan. Egy jó ideje már összefüggéstelenül beszélek. Ez olyan dolog, amelyet nem tudnék elmagyarázni anélkül, hogy ne tűnjek lányos pasinak."

12:51: Nathan Fillionnak is ugyanezt a kérdést tették fel. "Ha ezt sikerül úgy végiggondolnom, hogy közben nem kezdek el sírni, sokkal királyabbnak tűnök. Senki nem adna nekem esélyt arra, hogy több is lehessek egy ötödrangú férfinál, aki a vezető szerepben tündöklő csaj exe. 'Ő jó, de nem tudjuk, végig tudná-e vinni a sorozatot.' Joss Whedon volt ez a fickó. Ő aggatta rám a legjobb szerepet, amit valaha eljátszottam."

12:56: "Egy álmom vált valóra, amikor epizódot írhattam a sorozathoz, és egy világ dőlt össze bennem, amikor véget ért", emlékezett vissza Johe Molina.

12:57: Sean Maher arról, amikor még csak ismerkedett a szerepével: "Csak Simon szövegét ismertem a pilotból. Először hallanom kellett [Joss] szájából is. Nem is úgy tekintettem a sorozatra, mint egy sci-fi műsor. Nem is tudom, ki utalt úgy rá, hogy ez egy poszt-apokaliptikus western, de én is így tekintettem rá."

13:02: Adam Baldwin elővette a sorozatból jól ismert kötött sapkáját. "Jayne a kevés szavak embere, viszont annál több kelléke volt, ezért sokat kellett az ezekkel foglalkozó srácokkal együtt dolgoznom."

13:09: Summer Glauhoz került a szó, a feltett kérdés Riverrel kapcsolatos, mi volt a karakterének a kulcsa. "17 éves önmagamra emlékeztetett, ami tulajdonképpen két évvel azelőtt volt, ha emlékezetem nem csal", mondta. Majd a kérdés átkerült Josshoz, akit Summer figyelmeztetett, hogy már túl késő bármin is változtatni, a szerep az övé. "George Lucas digitálisan megoldaná [megváltoztatni a karaktert]", viccelődött. "Nem azt mondom, hogy találkoztunk." Majd komolyra fordítva a szót: "Summer olyan őrült... vele jöttem volna, ha élni szeretnék."

13:12: Whedont arról faggatták, miért Fillion a tökéletes választás a szerepre. "Tök mindegy, mint mondok, olyan fejet fog vágni, amitől megváltozik a mondanivalóm. Az első találkozásunktól kezdve nem volt olyan pillanat, amikor azt gondoltam volna, hogy más kapja a kapitány szerepét. Akik tudják, hogy onnantól kezdve mik történtek, többek között a három héttel korábbi bulin is, azok azt is tudják, hogy Nathan a kapitány. Mindig gondoskodott arról, hogy mindenki jól érezze magát és a lehető legjobbat hozza ki magából - ez egy olyan felelősség a show sztárjának, amelyre sok színész nem képes, vagy csak nem törődik vele. Amikor rád néz és nem elégedett - volt egy vendégszereplőnk, aki tiszteletlen volt a csapat női tagjaival. Fogalmazzunk úgy, hogy kapott egy kis ízelítőt, milyen Nathan akkor, amikor a szeretteivel packáznak."

13:17: Rajongói kérdés: "Mi a legőrültebb rajongói történeted?" "Egy nő odasétált Whedonhoz, beszélni kezdett, majd könnybe lábadt a szeme", mondta Fillion. "Megrúgtam", poénkodott Whedon. Tim Minear remek választ talált az elhangzottakra: "Emlékeztek még azokra az időkre, amikor tíz évre levettek miket a műsorról, és mégis több ezernyi ember jött, csak azért, hogy láthasson minket?"

13:22: Jó hír! További Firefly képregények érkeznek a Dark Horsetól. "Kitaláltuk, hogyan tudunk további képregényeket kiadni", mondta Whedon. "Elkezdtünk beszélni róla, és előálltunk mindenféle királysággal."

13:25: Firefly, mint animációs sorozat? "Vettem a célzást, de pár okból kifolyólag sokkal jobban érdekelne egy rádiós műsor", tette hozzá Whedon, amelyet Fillion és Tudyk néhány rögtönzése követett.

13:30: "Amikor a Firefly meghalt, úgy gondoltam ez a legrosszabb, amely történhet", mondta Fillion. "Ma már tudom, hogy a legrosszabb dolog, amely történhet, ha halott is marad. Ha beletörődünk, hogy meghalt."

13:33: Egy rajongó az iránt érdeklődött, hogyan végződött volna a Firefly, ha Joss tudja, hogy elkaszálják a sorozatot. "Nem hiszem, hogy bárkit is megöltem volna", válaszolta Joss, Tudyk pedig győzedelmesen a magasba emelte a kezét. "Egy film teljesen más állatfaj, más szükségletekkel", folytatta Whedon. "Többet megtudhattunk volna a Blue Sun összeesküvéséről, Inaráról és Book lelkészről."

13:35: Jensen azt kérdezte Whedontól, mit jelentenek számára a Firefly rajongók. Ami ezután történt, az a Comic-Con legérzelmesebb pillanatai voltak. Whedon küzdött az érzelmeivel, de közben úgy tűnt, hogy a megfelelő szavakat keresi.

Valaki a tömegből bekiabálta: "Imádunk titeket!"

Whedon ezt meghallotta, és így még tovább küzdött.

Majd az emberek elkezdtek tapsolni. Végül felálltak. Majd az egész terem üvöltve éljenzett. A csapat is felállt. Ez volt valószínűleg a tökéletes befejezés.

Whedon magához ragadta a mikrofont.

"Csak egy idióta próbálna meg hozzáfűzni ehhez bármit is", mondta, de azért hozzátette:

"Amikor előállsz egy nagyszerű filmmel, úgy érzed, abban a világban vagy. Elmesélsz egy történetet, egy bizonyos módon próbálod összekötni az embereket. Tulajdonképpen meghívod őket egy világba. Ahogyan benépesítetted ezt a világot, ezt az univerzumot, a részévé válsz. Amikor benneteket látlak, nem hiszem, hogy a sorozatot levették volna a műsorról. Úgy gondolom, vannak űrhajók és lovak is - a történet igenis él."

Forrás: EW.com

Ez a pillanat is olyan, amikor mindig elhatározom, hogy én is el szeretnék jutni egy ilyen rendezvényre. Eszméletlen jó volt a hangulat, Ti mit gondoltok a panelről?

Oszd meg másokkal is!

0 hozzászólás

Még 5000 karaktert írhatsz.

Cancel or