Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Szeretnéd megismerni a Firefly háttértörténetét, világát?
Ismerd meg a legénység tagjait!
Érdekességek, összefoglalások a Firefly epizódjairól.
Kik is írták valójában a Firefly epizódjait?
Minden, amit a Serenity film kapcsán tudni érdemes.
Olvastad már a képregényeket?
Inara Serra (Morena Baccarin)
Inara Serra (Morena Baccarin)
Kép © satin_shirt

A Comic-Con Firefly panelje nagy sikert aratott, ehhez kétség sem fér. Egyedüli szívfájdalmunk annyi lehetett az elmúlt héten, hogy a teljes Firefly csapat közül nem mindenki tudott ott lenni a rendezvényen, többek között Morena Baccarin (Inara) sem. Szerencsére nem kell csüggednünk, a The Huffington Post interjút készített a színésznővel.

Boldog 10. évfordulót!

Sokan a Firefly csapatából jelenleg San Diego-ban vannak a Comic-Con-on. Nem bosszant, hogy nem tudod együtt ünnepelni velük a Firefly 10. születésnapját?

De még mennyire, hogy bosszant! Bárcsak ott lehetnék. Nagyon féltékeny vagyok azokra, akik ott lesznek. Megpróbálok egy rövid videót felvenni, amit a többiek majd lejátszhatnak.

A Science Channel új, egy órás filmet forgat a hétvégén a Firefly panelen. Ez azt jelenti, hogy abban sem tudsz részt venni?

Erről nincs sok információm. Senki sem keresett meg ezzel kapcsolatban. Elég távol vagyok tőlük, mi pedig Charlotteban forgatjuk a Homelandet, úgy vélem elég nehézkes lenne megoldani a dolgot.

El tudod hinni, hogy már 10 év telt el a Firefly premierje óta?

Nem, egyáltalán nem. Milyen gyorsan elrepült az idő! De néha olyan érzésem van, mintha csak tegnap lett volna... Máskor pedig azt hinné az ember, hogy egy másik életben történt minden.

Szerinted mi volt olyan nagyszerű a Fireflyban, ami miatt a mai napig beszélnek róla?

Ha még nem láttad, menj és vedd meg! Úgy vélem, a sorozat megelőzte a saját korát... Akkoriban nem volt igazán sok sci-fi a műsoron, ez a sorozat pedig nem rugaszkodott el annyira a valóságtól. Nem szörnyekről, goblinokról és földön kívüliekről szólt, hanem csak egyszerű emberekről, akik új világokon próbálnak meg boldogulni. A karakterek közötti kapcsolat nagyszerűen kitalált, a forgatókönyv pedig nagyon szórakoztató, főleg Joss Whedon stílusában. A történet megnyerő, karakterközpontú, egyfajta csípős dráma nagyszerű párbeszédekkel.

A sorozatban sokan szerelmesek a karakteredbe, Inara Serraba, ez miért lehet?

Nos, ő egy időtlen karakter. A klasszikus szépség egyfajta megtestesítője... akit rosszul ítél meg Mal (Nathan Fillion), az egyetlen ember, aki valójában mélyen szerelmes belé. Olyan a kapcsolat közöttük, amely miatt nem merik bevallani egymásnak érzelmeiket. Nagyszerű volt ez a szerep, romantikával és ármánnyal teli, amely bőven merít a valóságból is.

Tudod esetleg, ki találta ki Inara Serra karakterét?

Úgy tudom, Joss volt az illető. De az is rémlik, hogy a felesége, Kai volt az, aki mondta neki, "szükség lenne egy prostituáltra is, akinek a hivatása legális. Úgy tekints erre a nőre, mint a hajón az értelem egyik hangjára, még akkor is, ha a mi időnkben ez a fajta munka illegális, viszont addigra már megváltozhattak a dolgok." És úgy vélem, ez egy brilliáns ötlet...

Wow, ez érdekesen hangzik!

Összegezve a felesége állt elő az ötlettel, és ezt Joss meg is valósította. És Joss ebben a legjobb, nagyszerűen tudja megírni a női karakterek forgatókönyvét... igazán lányosak, mély érzelmekkel, de azért odateszik magukat, ha kell. Tökéletesen vette ezt az akadályt.

Mit gondolsz arról, hogy nem csak a sorozatban, de a valós életben is sok férfi néző táplál érzelmeket Inara iránt?

[Nevet.] Ezt Joss számlájára írom. Olyan hihetetlen nőt írt le, aki gondoskodó, ugyanakkor szexi, intelligens, tehetséges, erős és illedelmes. Nagyon érdekes egy szerep.

Hogyan írnád le a forgatáson szerzett tapasztalataidat?

Hatalmas volt! Ez volt az első televíziós munkám. Minden téren sok újat tanultam. Mindenki hitetetlenül kedves és vicces volt. Mint egy igazi család. És mivel tényleg ez volt az első ilyen tapasztalatom, nem is tudtam addig, mennyire fontosak ezek a dolgok. Tényleg egy igazi család volttunk.

Ki a kedvenc karaktered a Fireflyból?

Ha mindenképpen választanom kell, akkor Kaylee (Jewel Staite). Olyan kis aranyos és okos. Imádtam, amikor teljesen olajos volt - még az arcán is motorolaj volt -, és a nagy gépészeti, technikai zsargont egyszer csak megtörte a következővel, "oh, egy eper!". Ez tökételesen leírja, milyen is ő valójában.

Mi a legkedvesebb emléked a forgatásról?

Ó Te, ez NAGYON nehéz kérdés! Annyi nagyszerű dolog történt... nézzük csak. Amikor a filmet forgattuk, a Serenityt, Nathan Fillion... volt egy szuper nehéz, hátborzongató jelenetünk, mindenki halott volt. Mindenkit megöltek, és neki pedig ott volt az a hosszú monológja, amikor átlátott ezen az őrültségen és kifejtette, mi lesz a legénység teendője. Leforgattuk párszor a jelenetet, és amikor már minden megvolt, ő még egyszer végig szerette volna csinálni. Újra elkezdte mondani, majd mintha csak kikapcsolt volna - akkor mondta a legabszurdabbabb dolgokat [nevet]. Annyira nevettünk, de közben próbáltunk értelmes fejet vágni, mialatt ő értelmetlenül beszélt. Nagyszerű, nagyon vicces volt.

Poénos egy csávó, igaz?

Igen. Nagy mókamester. [Nevet].

Az egyik dolog, amit szeretünk a sorozatban, az a változatosság. Te brazil vagy, Gina Torres kubai, és lehetne folytatni még a sort. Érdekelt titeket ez a téma, mialatt ment a sorozat?

500 évvel a jövőben járunk, ez lehet az egyik oka annak, hogy annyira különbözünk, de az már az a korszak, amikor ezek a dolgok nem számítanak - ha ember vagy, akkor ugyanahhoz a fajhoz tartozol. És ennek szerintem meg is volt a maga oka.

Forrás: The Huffington Post

Oszd meg másokkal is!

1 hozzászólás

Még 5000 karaktert írhatsz.

Cancel or