Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Szeretnéd megismerni a Firefly háttértörténetét, világát?
Ismerd meg a legénység tagjait!
Érdekességek, összefoglalások a Firefly epizódjairól.
Kik is írták valójában a Firefly epizódjait?
Minden, amit a Serenity film kapcsán tudni érdemes.
Olvastad már a képregényeket?
Kristen Bell és Joss Whedon
Kristen Bell és Joss Whedon

Az elmúlt napokban attól volt hangos az internet, hogy rajongók tízezrei küldtek pénzt egy Veronica Mars mozira a Kickstarter nevű közösségi finanszírozó oldalon keresztül. A kitűzött cél 2.000.000 dollár volt, melyet alig három nap alatt értek el a fanok. A projekt március 14-én indult és bár még 24 napig tart, de máris több, mint 56.000 ember támogatta a filmet nem kevesebb, mint 3.600.000 dollárral. Az összegtől függően kaphat az adományozó személy posztert, pólót, DVD-t, belépőt a premierre vagy az after party-ra vagy akár egy saját vetítést is, melyre csak a barátait hívja meg. Korlátozott számban még szerepelhetnek is a rajongók.

Ha ez a film tényleg megvalósul (és meg fog), akkor kult műsorok és filmek sorainál indulhatnak be a fanok. David Duchovny már nyilatkozta, hogy szeretné, ha Kickstarter projekt születne a következő X-akták filmért.

Ki ne gondolna egyből a Firefly-ra (vagy a Dollhouse-ra), ha egy ilyen hírt olvas? A BuzzFeednél úgy tűnik gondoltak, és meg is keresték Joss Whedont, aki először vonakodott erről beszélni, de végül beadta a derekát.

Adam B. Vary: Szóval mi volt a reakciója, mikor először hallott a Veronica Mars projektről, és arról, hogy milyen sikeres lett?

Joss Whedon: Őszinte öröm. A) Úgy gondoltam, nagyszerű és tökös lépés volt. B) Imádom V. Marsot és többet akarok belőle. És C) Igazi fordulópontnak éreztem.

ABV: Volt azért egy kis izgalom amiatt, hogy olyan projektre kérnek pénzt a rajongóktól, amiben azok nem válnak igazi befektetőkké.

JW: Mmmhmm.

ABV: Mit gondol erről?

JW: Tudja, értem én. Megértem, hogy nem tűnik olyan tisztának, és hogy egy stúdió jelenléte valahogy gyanússá teszi az egészet. De az emberek felfogták, hogy mi történik, és szimplán csak többet akartak látni abból, amit szeretnek. Az, hogy ez a lehetőség megadatott nekik, nem tűnik helytelennek. Ha tényleg helytelen lépés lenne, nem hiszem, hogy működne. Úgy gondolom, az emberek azt mondták volna: "Hé, ez nem fair! Ez nem is számít!" [...] Ez a fajta szenvedély, nem hiszem, hogy feltétlenül rossz dolog lenne. Lehet, hogy most nem gondolom át rendesen. Nem vagyok éppen üzleti beállítottságú.

ABV: Szóval, mit jelent ez a Firefly-ra nézve?

JW: Mindenki erről szeretne tudni. Hát, igen. A negyedik érzés, ami megszállt, mikor olvastam a hírt, a rémület volt. Azért, mert rájöttem, mi jár most mindenki fejében. Rengetegszer elmondtam már, hogy szeretnék még forgatni ezekkel a srácokkal, és ez nem változott. Viszont az sem változott, hogy még három évig szerződés köt a Marvelhez, ami miatt még a Dr. Horrible 2-vel sem sikerült elstartolnom. Ezért nem merek még csak játszani sem a gondolattal, és nem is fogok. Pár év múlva, mikor Nathan [Fillion] nem Castle többé és én sem vagyok a Marvel univerzum Tom Hagenje, és nem gyártok hatalmas filmeket, akkor talán vethetünk egy pillantást a piacra. De számomra ez egyelőre nem Kickstarter téma.

ABV: Úgy gondolom, legalább tízszer annyira lenne szükség egy Firefly mozihoz, mint amennyit a Veronica Marsos srácok kérnek.

JW: Igen. A Veronica Mars-ot azért nézzük, hogy halljuk őt és az apját beszélni. De a Firefly/Serenity egy teljesen másik állatfaj - és mindig ott is van a kérdés, hogy akkor végül is milyen állatfaj. Mert néhányan új Firefly epizódokról beszélnek. Mások pedig egy új Serenity-ről. Úgy gondolom, bármi is jön össze, azt a rajongók értékelnék. De hogy milyen formát is öltene, az még vita tárgyát képezheti.

Számomra a Kickstarter nem nyitja meg a gátakat. Isten tudja, ma már olcsóbbak a dolgok, mint amikor a Serenity-t forgattuk. Jó effekteket lehet elkészíteni, más megoldásokkal. Persze ez az univerzum sem csupán a látványról szól. De azért egy kicsit mégis költségesebb - és időigényesebb! És persze ott a másik nagy félelmem: Mi van, ha nem olyan jó? Ha elkészítek valamit, ami nem olyan jó, azzal együtt tudok élni. De ha ezt megcsinálom, és ez nem sikerül elég jóra, akkor nagyon hülyén fogom magam érezni.

ABV: Legalább van jó indok a halogatásra, hiszen maga... hogy is mondta, a Marvel univerzum Tom Hagenje? Ez egy nagyszerű hasonlat.

JW: (nevet) Én így látom. Egy ponton Kevin Feige [a Marvel Stúdió feje] odafordul majd hozzám és így szól: "Viszlát, Joss!"

És, ha ez megtörténik, akkor akár kezdhetjük is gyűjtögetni a pénzünket. Három év múlva minden eddiginél nagyobb esélyünk lesz arra, hogy viszontlássuk a Serenity legénységét. Mit gondoltok? Ti fizetnétek előre egy Firefly folytatásért?

Oszd meg másokkal is!

2 hozzászólás

Még 5000 karaktert írhatsz.

Cancel or

  • Kalevala
    http://geektyrant.com/news/2013/3/27/watch-kristen-bell-and-rob-thomas-reaction-to-veronica-mars.html

    Hát nem lenne mesés Filllionékat és Whedonékat látni, ahogy ámuldoznak a számokon? :D
  • Neb
    Nagyon örülök, hogy ilyen könnyedén összegyűjt a pénz a Veronica Mars mozira, nagyon szerettem a sorozatot. Hogy fizetnék-e előre egy Firefly folytatásért? Még szép! :)