Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Szeretnéd megismerni a Firefly háttértörténetét, világát?
Ismerd meg a legénység tagjait!
Érdekességek, összefoglalások a Firefly epizódjairól.
Kik is írták valójában a Firefly epizódjait?
Minden, amit a Serenity film kapcsán tudni érdemes.
Olvastad már a képregényeket?

Hónapok teltek el a Dark Horse Comics #WheresSerenity közösségi médiakampányának indulása óta, amelyet a kiadó a New York Comic Con rendezvényen szellőztetett meg először. A találgatásoknak ezennek vége, a Nerdist exkluzív interjújának hála lehullt a lepel a Firefly 'verzumában játszódó képregényről, ráadásul az egyik Whedon keze is benne van a dologban.

Serenity

Így igaz, ezúttal hivatalos, Zack Whedon írja a Serenity: Leaves on the Wind című, hat részből álló minisorozat történetét. Korábbi hírünkből azt már olvashattátok, hogy a képregény illusztrátora Georges Jeanty lesz és így ketten karöltve remélhetőleg olyat alkotnak, amelynek köszönhetően minden rajongó álma valóra válik. Készítse be mindenki a pezsgőt, az első szám jövő év elején, január 29-én kerül a boltok polcaira.

#WheresSerenity

A franchise atyjának testvéreként hatalmas elvárások zúdulnak a készítőkre. Hogy csak egyet idézzünk a #WheresSerenity bejelentésekor elhangzott hozzászólásokból: "Ha ezt elkúrjátok... számoljatok a következményekkel". Nincs is ezen mit szépíteni, ha valami balul sül el, digitális formában érkezni fog az áldás, de véleményem szerint senki sem szeretné felidegesíteni a rajongókat. Ráadásul Whedon eléggé tapasztalt a képregény témában, hiszen dolgozott már a Terminátor és a Star Wars világában játszódó képregényeken, szóval nem ez lesz az első szárnypróbálgatása az írónak. Ha választani kellene, akkor a Firefly nagyszerűen megteremtett világa az, amely lehetővé teszi Whedon számára, hogy "a lehető legkönnyebben ráhangolódjon a karakterekre, hiszen már bőven van mire alapozni."

Serenity

Hiába a nagy nyomás, Whedon úgy érzi, készen áll a feladatra: "a kihívás jelenleg az, hogy olyat alkossak, amely egy létező univerzum szerves részének számít... és a Serenity/Firefly világa az, amelyben a legbiztosabban mozgok". Hozzátette, "még egy kihívásról beszélhetünk: nagyon jót kell alkotni, mintha egy épületre új emeleteket építenél, ahelyett, hogy egy új utánzatot készítenél". A Serenity: Leaves on the Wind képregénynek köszönhetően Whedon "előre tud lépni a karakterekkel, miközben új, nagyszerű történeteket mesél el, nem kevés humorral megfűszerezve." Aggodalomra semmi ok, hiszen tisztában van azzal a ténnyel, hogy a rajongók újabb és újabb történeteket szeretnének hallani: "Tudom, hogy a rajongók ki vannak éhezve a jó történetekért, ezért nem szeretném visszafogni magam".

A The Leaves on the Wind története csaknem teljes egészében Whedon munkája. Azonban, ha azt nézzük, Joss miként dolgozott együtt Jed testvérével a Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. sorozaton, felmerül a kérdés, Joss szimplán a hátsó ülésből nézte a történéseket, vagy van is valami köze a Leaves on the Windhez? Zack megemlítette, hogy a képregény "egy olyan alkozás, amely a konyhában kitúrja a receptkönyveket". Az író mielőtt munkához látott volna, azért kezdeményezett egy általános beszélgetést Jossal azokról a "történetekről, amelyeket még a sorozat szárnyalása idején találtak ki". Ettől eltekintve viszont Zack teljesen szabad kezet kapott, lehetősége nyílt egy teljesen egyedi történetet kitalálni.

És mindezt alátámasztják az eddig elhangzott tények is. A képregény alcíme, a Leaves on the Wind egyértelmű utalás Wash utolsó szavaira ("I'm a leaf on the wind, watch how I..."), ezáltal nyilvánvaló, hogy a történet a film után fog játszódni. Hogy pontosítsunk, Zack elmondta, hogy a történet 9 hónappal később, a 39 héten játszódik. Tehát, ha Zoe teherbe esett, még mielőtt Wash hirtelen elhunyt, akkor a képregény története szerint nemsokára megszületik a gyermek. Spoiler-veszély: a legénységgel a semmi közepén fogunk találkozni a történet elején. Rejtőzködnek, hiszen a Serenity végén elég nagy pofont adtak a Szövetségnek, és most ennek következményeitől szenvednek.

Serenity: Leaves of the Wind, borító tervezet

Az interjú során próbálták faggatni Zacket, miket várhatunk és miket nem a Leaves on the Wind képregénytől. Az egyik legfontosabb kérdés, vajon lesznek-e visszaemlékezések Washsal kapcsolatosan? "Nem, nem igazán", ezt bevallotta. "Ez az én döntésem, mivel úgy véltem, így tiszteleghetünk Wash előtt, és láthatjuk, a halála miként hatott a legénységre. Még mindig vergődnek az eseményektől, és ha mindez nem lenne elég, a 'verzum erői is kicsúsztak az irányítás alól". Minden Wash rajongótól elnézést kérünk, de ez így talán mindenkinek jobb lesz.

Van-e olyan történeti szál, amelyet Zack nem tárhat fel a nyilvánosság előtt? Már csak azért is fel kell tenni ezt a kérdést, hiszen a 10 éves Firefly találkozón Morena Baccarin elárult egy titkot: ha a sorozat megérte volna a második évadot, kiderült volna egy nem várt tény, miszerint Inara halálos betegségben szenved. Ez a fel nem használt téma szintén megjelenik majd a képregényben, vagy elvetették az ötletet? Az író szerint nincs szó ilyesmiről, de reméli, hogy "ezt majd valaki más fogja a jövőben elmesélni". Ha pedig arról kérdezték, a legénység szembesülni fog-e a Blue Sun Corporationnel, Zack rövid és tömör választ adott: "Nem!".

Összegezve: sem Blue Sun, sem Wash, sem haldokló Inara - már tudjuk, mire nem kell számítani, de akkor mégis, mi lesz a történet? Milyen új szórakozás, kaland vár a legénységre? "Önfeledt szórakozás nem igazán lesz ebben a sorozatban", fejtette ki Whedon. "Ahhoz túlságosan a 'halálukon vannak'". A Serenity film eseményei következtében "eléggé védekező állást vettek fel, hiszen egyrészt a média is csak tőlük zeng, másrészt a Szövetség is próbálja őket kifüstölni, jobban, mint valaha", tette hozzá. Azoknak, akik valamivel kellemesebb hangvételű történetre vágynak, jó hír, hogy Whedon optimista. "Remélhetőleg, ha ez a kaland sikerrel jár, végre képesek lesznek újra szórakozni".

Ha már arról beszélünk, hogy "a kaland sikerrel jár", felmerül egy újabb kérdés: a Leaves on the Wind folytatódik-e majd a hatodik szám megjelenése után? Valószínűleg, de az már nem Whedon keze munkája lesz. "Őszintén remélem, hogy valaki átveszi majd tőlem a stafétabotot", tette hozzá az író. "Nagyon sok nyitott lehetőséget hagyok majd az asztalon, amivel el lehet majd játszadozni. Tök jó dolog lenne, ha íróról íróra szállna az a lehetőség, hogy mindenki egy olyan történetet meséljen el, amit a sorozatban látni szeretettünk volna."

Zárásként következzék a Serenity: Leaves on the Wind exkluzív, végleges borítója, Dan Dos Santos művész jóvoltából.

Serenity: Leaves of the Wind, végleges borító

Mi a véleményetek a bejelentéssel kapcsolatban? Várjátok már az új történetet? Elég Nektek, ha folytatást már csak ilyen formában kapunk?

Forrás: Exclusive: Dark Horse Unveils Zack Whedon’s SERENITY: LEAVES ON THE WIND

Oszd meg másokkal is!

0 hozzászólás

Még 5000 karaktert írhatsz.

Cancel or