Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Szeretnéd megismerni a Firefly háttértörténetét, világát?
Ismerd meg a legénység tagjait!
Érdekességek, összefoglalások a Firefly epizódjairól.
Kik is írták valójában a Firefly epizódjait?
Minden, amit a Serenity film kapcsán tudni érdemes.
Olvastad már a képregényeket?

Egyre jobban közeleg az új képregény első számának megjelenése, így nem meglepő, ha napról-napra újabb információkat csepegtetnek a rajongóknak, leginkább interjúk formájában. Rich Johnston, a Bleeding Cool egyik munkatársa tegnap beszélt a Dark Horse szerkesztőjével, Scott Allievel a nemrég napvilágot látott borítóról, konkrétan az ötödik számhoz készült alkotásról, amelyet Dan Dos Santos követett el.

Exkluzív kép a készülő képregényből
Jayne és a híres sapka, egy kicsit másképp

Rávarrtak egy emblémát Jayne sapkájára. Ez elég komoly húzás.

És ezzel mindenki megbizonyosodhat az elkötelezettségéről.

Ami valójában nem is igaz. Jayne számára ismeretlen fogalom az elkötelezettség. A szimbólum, amelyről szó van, az Új Ellenállás szimbóluma, egy csapaté, amely nem nézi többé tétlenül a Szövetség tetteit – tagjai pedig szeretnék, ha Mal vezetné a mozgalmat. Ezek után Jayne szimbóluma elég ironikus.

Ebben az évben a Bleeding Cool korábban megjelentetett egy videót, amelyben Patrick Willems és barátai arra ösztönözték a Barnakabátosokat, hogy "lépjenek túl a dolgon". Mennyire van igazuk?

A rajongók egy olyan televíziós sorozatot szeretnek, amely mindössze egy évadot és egy filmet élt meg, a színészek pedig egytől egyik barátokká váltak és ők is imádják. Ez a borító, amelyet Dan Dos Santos készített – amikor nem tudta, hogyan is kellene eltalálni a hangulatot, a megfelelő szöget – készített magáról egy képet, elküldte nekem e-mailben, és ez elég volt ahhoz, hogy valóban tökéleteset alkosson. Mindannyian ugyanazon a hajón evezünk, egyformán imádjuk a sorozatot. A Barnakabátosok is egymásra leltek, ráadásul nem kevés pénzt gyűjtenek adományozási céllal. Csak pozitív élményekről tudnék mesélni, nagyszerű emberek csoportja, kezdve Nathatn Filliontól a pár hónapos babáig, aki Jayne sapkát viselt a NYCC-n. Ez szerintem nem olyan dolog, amelyről le kellene mondaniuk.

Több tízezer olyan emberről beszélhetünk, akik Barnakabátosnak tartják magukat. A képregények eladásai adatai viszont kicsit kevesebbnek tűnnek. Miért nem vásárol minden Firefly/Serenity rajongó képregényt?

Nem tudom! A Barnakabátosok társasága nagyon szenvedélyes. Nagyszerű eredményeink vannak – szerintem a Serenity gyűjteményekből sokkal több fogy, mint a Buffyból, pedig valószínűleg jóval több Buffy rajongó van a világon. Mindig megdöbbent, amikor találkozókra megyek és a Barnakabátosok csak ilyen eseményeken jönnek rá, hogy van Serenity KÉPREGÉNY. Jobban rá kell feküdnünk arra, hogy terjesszük az igét.

Igen, oké, talán ez az én hibám lesz. De felteszem a kérdést! Tapasztalataid szerint hogyan viszonyítanád a Barnakabátos rajongókat a Buffy rajongókhoz?

Ez egy kemény kérdés. A Barnakabátosok sokkal inkább egységes klubot alkotnak, mint a Buffy rajongók. Valami megosztja a Buffy rajongókat, ez kevésbé jellemző a Barnakabátosokra. Gondolom ennek oka részben a történetben és a karakterekben keresendő, valamint a sorozatok hossza is meghatározó. A Barnakabátosok kiállnak egymás mellett a közös cél érdekében. A Buffy sorozatot a rajongók sokkal több szempont alapján mérlegelik, ez vezet a konfliktusokhoz.

A Dark Horse nem csak a képregényekről ismert. Szóval. A sapka. Van rá esély? San Diego, 2014?

Más kapta meg arra a licencet, sok Etsy álmot összetörve, ami elég sajnálatos.

Látva a Star Wars azon képregényeinek sikereit, amelyek Lucas eredeti vázlatai alapján készültek, gondoltál esetleg olyan Serenity képregény készítésére, amely Joss kezdeti jegyzetein alapul?

Hát... még nem...

10%-ot szeretnék.

Fordította: Neb
Forrás: The Adam Baldwin Selfie That Turned Into The Cover For Serenity #5 – Jayne Wears The Hat One More Time

Oszd meg másokkal is!

0 hozzászólás

Még 5000 karaktert írhatsz.

Cancel or