Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Szeretnéd megismerni a Firefly háttértörténetét, világát?
Ismerd meg a legénység tagjait!
Érdekességek, összefoglalások a Firefly epizódjairól.
Kik is írták valójában a Firefly epizódjait?
Minden, amit a Serenity film kapcsán tudni érdemes.
Olvastad már a képregényeket?
A Firefly RPG borítója
A Firefly RPG borítója

Tudtátok, hogy készül a Firefly Role-Playing Game? Ráadásul már az utolsó simításokat végzik a készülő szerepjátékon, hiszen a kiadás mindössze a 20th Century Fox jóváhagyására vár.

A szövegezés már biztosnak tudható, a készítőknek egyedül a kinézetről és a felhasznált képekről kell még egyeztetnie, elmondásuk szerint a Fox hozzáállása óriása, a legkészségesebb licencet adó partner az elmúlt évek tapasztalatai alapján.

A Margaret Weis Productions már ismert a 'Verzumban, 2005-ben nekik köszönhetően jelent meg a Serenity Role-Playing Game, amellyel el is nyerték az Origins-díjat.

2011 elején a Margaret Weis Productions Serenityre vonatkozó jogai lejártak, és csak 2013 februárjában sikerült megszereznie az engedélyeket a Firefly témájának felhasználásához. Ennek köszönhetően végre a szerepjáték készítői sokkal inkább a sorozat részleteire koncentrálhatnak, szemben csak a filmben látottakkal.

Bár az eredeti megjelenési dátumot nem tudták tartani a Margaret Weis Productionsnél (amely február 18-a lett volna), de amint a jóváhagyást megkapják, első dolguk lesz elérhetővé tenni a végleges változatot PDF formátumban a DriveThruRPG online áruházában. Könyv formájában leghamarabb március végén fog napvilágot látni a mű, az első példányokat az előrendelők kaparinthatják meg, a többieknek sajnos várniuk kell áprilisig, egyelőre kárpótlásul mindenki megtekintheti a tartalomjegyzéket.

A megjelenésig már nincs sok hátra, de addig sem kell csüggednie senkinek, a Firefly szerepjáték megjelenéséig is van mivel eltölteni az időt, a DriveThruRPG oldalán már most is beszerezhető a Firefly Echoes of War sorozat, amelynek központi témája az Egyesítő Háború. Ezek használatához szükség van a Serenity Crew kiadásra is, hiszen a fő karakterről lényeges információk csak ebben találhatók meg.

Serenity CrewFreedom FlyerFriends in Low PlacesShooting FishWedding Planners

Amennyiben egyszerre szeretnénk majd beszerezni mindent, az sem egy rossz megoldás, hiszen a későbbiekben az Echoes of War kiadások kompatibilisek lesznek a Firefly RPG-vel is.

Ti játszottatok már a Serenity RPG-vel, általánosságban érdekel Titeket az ilyen típusú szerepjáték, melyikkel szoktatok játszani leginkább?

Oszd meg másokkal is!

0 hozzászólás

Még 5000 karaktert írhatsz.

Cancel or