Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Szeretnéd megismerni a Firefly háttértörténetét, világát?
Ismerd meg a legénység tagjait!
Érdekességek, összefoglalások a Firefly epizódjairól.
Kik is írták valójában a Firefly epizódjait?
Minden, amit a Serenity film kapcsán tudni érdemes.
Olvastad már a képregényeket?

A programot már hónapok óta nézegettem, próbáltam eldönteni, hogy mi legyen, megéri-e, hogy is jutok oda kocsi nélkül vasárnap reggel (és hasonlók), de aztán végül egyértelműen az utazás mellett döntöttem. A döntés oka pedig maga a majdnem teljes (az első híradásokban még így volt) Firefly crew megjelenése volt. Nagy rajongója vagyok a sorozatnak (mint ezen az oldalon gondolom mindenki), így nem volt kérdés, hogy végre életemben először (sanszos, hogy utoljára) élőben láthassam a teljes csapatot.

Hivatalos adatok szerint a panelen mintegy 6000 ember vett részt
Hivatalos adatok szerint a panelen mintegy 6000 ember vett részt

Sajnos közlekedési és egyéb problémák miatt 11:00 után értem a helyszínre, ahonnan az előre megváltott jegy privilégiumát élvezve majdhogynem sorban állás nélkül már gyorsan bejutottam. Persze ez semmire nem volt elég, a teremben már levegőt venni is alig lehetett, de még volt pár nagyon jó állóhely, s mivel úgy is fotózni akartam, ezért nekem az is tökéletesen megfelelt. Hivatalos adatok szerint a panelen mintegy 6000 ember vett részt, ezt én is megerősítem, próbáltam lőni 1-2 képet magáról a tömegről is. Volt pár eszméletlenül udvariatlan staff person, akik ordítozva próbáltak mindenkit leültetni, ám amint megjelent Joss Whedon a kivetítőkön, ez már nem érdekelt senkit sem. A rövid üzenet nagyon megható és kedves volt, akkor éreztem aznap először, hogy eléggé jó érzés rajongónak lenni és a helyszínen tartózkodni. A panelről nem akarok olyan sokat írni, hiszen akit érdekelt, már megnézte a videót, inkább megosztok pár vegyes minőségű fotót, hogy mégis milyen volt, az én szemszögemből. A kedvenc momentumom egyébként Nathan Fillion bevonulása volt :).

Dallas Comic Con - Firefly panel, 1. kép © KormiDallas Comic Con - Firefly panel, 2. kép © KormiDallas Comic Con - Firefly panel, 3. kép © KormiDallas Comic Con - Firefly panel, 4. kép © Kormi

Dallas Comic Con - Firefly panel, 5. kép © KormiDallas Comic Con - Firefly panel, 6. kép © KormiDallas Comic Con - Firefly panel, 7. kép © Kormi

Amiről még szeretnék pár sort írni, az maga a Con: amint beléptél a kapun, azonnal látszott, hogy az egész tematika a Firefly körül mozog: mindenütt jelmezes emberek, legtöbben Jayne ikonikus kötött sapkájában, de a kedvencem az a család volt, ahol kisgyerekek is be voltak öltöztetve egytől egyig és így idézték meg a Serenity teljes legénységét. Szinte minden eladónál lehetett kapni legalább egy, a sorozathoz kötődő pólót, bögrét, sapkát, stb., illetve az összes könyves standnál be lehetett szerezni a Dark Horse gondozásában megjelent képregényeket. A panel után a délután a dedikálásé volt, direkt magammal vittem a The Shepherd’s tale kötetemet, hátha sikerülne Ron Glassel aláíratnom, de miután kiderült, hogy mennyibe is fájna a dolog, inkább letettem róla.

Összegezve egy hatalmas élmény volt az egész, remélem még lesz rá lehetőségem az életemben, hogy újra láthassam így együtt az egész bandát!

Nagyon szépen köszönjük Korminak a rövid élménybeszámolót és a képeket! Bármilyen kérdésetek lenne a connal kapcsolatban, tegyétek fel bátran, ha Kormi ideje engedi, reméljük tud válaszolni a felmerült kérdésekre!

Oszd meg másokkal is!

0 hozzászólás

Még 5000 karaktert írhatsz.

Cancel or