Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Szeretnéd megismerni a Firefly háttértörténetét, világát?
Ismerd meg a legénység tagjait!
Érdekességek, összefoglalások a Firefly epizódjairól.
Kik is írták valójában a Firefly epizódjait?
Minden, amit a Serenity film kapcsán tudni érdemes.
Olvastad már a képregényeket?

Pontosabban a társasjáték, a Firefly: The Game 'verzuma, mivel a legújabb, azaz harmadik kiegészítő kibővíti a táblát egy új naprendszerrel.

firefly-blue-sun-box-front

A kiegészítő a Blue Sun nevet viseli és, értelemszerűen, a Blue Sun naprendszert adja a játéktérhez. A rendszer legfontosabb bolygója a Meridian, mely kereskedő-állomásként (Supply Planet) is szolgál majd a kiegészítőben, akárcsak a Persephone, az Osiris, a Regina, a Silverhold és a Space Bazaar az alapjátékban. Ami a további bolygókat illeti, a Miranda, illetve a Deadwood holdja, a Haven is ebben a rendszerben található, viszont ezek kizárólag a filmben jelentek meg. Érdekes lesz látni, hogy mit kezdenek velük a társasjáték készítői, mivel nem úgy tűnik, mintha a Universal jogai is náluk lennének. A filmet már eddig is kerülgették, hiszen a szomorúság-jelző (Disgruntled Token) a Zabos Szelet reklám karakterein alapszik, és több idézet is feltűnt a kártyákon, amik nem a sorozatból származnak. Már az Engedetlenség-kártyák neve, azaz a Misbehave kifejezés is a Serenityre utal.

firefly-meridian-teaser-cards

Na, de vissza a témához. A rendszer tartalmazni fog még két új kontakt-személyt, akiktől munkákat vehetünk fel. Sajnos, az még nem ismeretes, hogy Harken, Amnon Duul, Patience, Badger és Niska után kik állnak be a munkaadók sorába.
Az új naprendszerhez tartozó terület saját nav-kártyákat kap, és a Peremvidék (Rim Space) nevet viseli majd. Minden jel arra mutat, hogy ez a terület a jövőben, egy másik kiegészítőben a Kalidasa-rendszert is tartalmazni fogja. Ez egyrészről onnan valószínűsíthető, hogy a Blue Sunon kívül már csak ez a rendszer hiányzik a tábláról, másrészről pedig az új nav-kártyák hátoldalán egy kék sárkány és egy sárga teknős fickándozik. A sárkány a Blue Sun, a teknős a Kalidasa jele.

firefly-rim-teaser-cards

Az új tábla 25x50 cm-es és minden bizonnyal az alaptábla felső részéhez csatlakozik majd. Az új területen sem leszünk egyedül hajóinkkal, hiszen két új Harácsoló hajó (Reaver Cutter) is ott ragadozik majd. Az nem világos, hogy az új Harácsolók csupán a peremvidékre korlátozzák majd a vadászterületüket, vagy a hátárvidékre (Border Space) is betehetik a lábukat. A Harácsolók egyébként új szabályokat is kapnak, hogy még nagyobb fenyegetést jelentsenek a legénységek számára.

Mindezeken felül kapunk még két új választható kapitányt vagy vezetőt (Leader) is, akikről ugyancsak nem tudjuk, hogy kik lesznek, és három sztorikártyát, amik a peremvidékre koncentrálnak majd.

A kiegészítőt nyár utánra ígéri a Gale Force Nine, de az augusztus 14.-én kezdődő Gen Conon már ki is próbálhatják a rajongók. A közeljövőben az eddigi kettő, már megjelent kiegészítőről is olvashattok majd egy kis összefoglalót.

Oszd meg másokkal is!

0 hozzászólás

Még 5000 karaktert írhatsz.

Cancel or