Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Szeretnéd megismerni a Firefly háttértörténetét, világát?
Ismerd meg a legénység tagjait!
Érdekességek, összefoglalások a Firefly epizódjairól.
Kik is írták valójában a Firefly epizódjait?
Minden, amit a Serenity film kapcsán tudni érdemes.
Olvastad már a képregényeket?

A társasjáték brit Facebook-oldala egy olyan (sajnos kisfelbontású) képet osztott meg, mely rengeteg mindent elárul a harmadik kiegészítőről, a Blue Sunról. Azt, hogy nagy vonalakban mit kapunk, azt a korábbi hírünkben olvashatjátok. Most lássuk a részleteket!

Blue Sun - A doboz tartalma
Blue Sun - A doboz tartalma

Először is, az új tábla-kiegészítés nem felül, hanem baloldalt helyezkedik majd el. Ez nagy megkönnyebbülés a játszhatóság szempontjából, hiszen tapasztalatból mondhatjuk, oldalt mindig előbb van plusz hely, mint felül, ahol a legtöbbször a rengeteg pakli helyezkedik el.
Sok-sok új bolygót kapunk, nem csupán az új naprendszerekhez, a Blue Sunhoz és a Burnhamhez, de a Murphyhez is, mely kiegészül Malcolm Reynolds szülőbolygójával, a Shadow-val. A Blue Sun körül található egy aszteroida-öv, a Burnham körül pedig a Harácsoló űr, melyet a Serenityben is láthattunk. A Harácsoló űr három területegységből áll, amikhez egy-egy token tartozik. Hogy ez mit jelent, még csak sejthetjük: Lehet, hogy aki behatol az űrkannibálok területére, az kap egy tokent, és a Harácsolók üldözni kezdik.
A Burnham egyetlen bolygója a Miranda. Már ez is eléggé egyértelművé teszi, amit a korábbi cikkben boncolgattunk, a Gale Force Nine valamiyen formában birtokolja a film Universalos jogait is! Lesz ez még jobb is kicsit lejjebb.

A Meridian új ellátmány-paklijában Mal pisztolya mellett megtalálható lesz a Zabos Szelet (Fruity Oaty Bar) is, ami ugyancsak a Serenityből származik. A két új vezető személyében Atherton Winget és azt a Murphy nevű nemest tisztelhetjük, aki a Shindig című részben kiállt Kaylee mellett a bálon. Murphy két technikai és egy harci képességgel rendelkezik.
Az új Harácsoló hajók teljes mértékben megegyeznek az alapjátékban találhatóval. Kicsit azért reménykedtünk egy másik fajta hajóban, főleg, ha a készítők hozzáférnek a filmben látottakhoz.

Márpedig hozzáférnek, hiszen a kettő közül az egyik új kontakt-személy nem más, mint a Serenity techno-geekje, Mr. Universe! Bizony. Ez már nem csak kikacsintás, idézet, artwork, vagy szimplán egy név. Ez maga a karakter fotóval együtt. Ezt már nem oldhatják meg a jogok nélkül, annak ellenére sem, hogy az oldalon egyelőre sehol sem található meg a Universal neve vagy logója.
A másik munkaadó egy harmadik Shindig szereplő, Lord Harrow, aki a marhákat bízta Malcolmékra.

A kép szerint a kiegészítő 2014 szeptemberében érkezik és 30 fontba (11-12 ezer forintba) kerül majd.

Oszd meg másokkal is!

0 hozzászólás

Még 5000 karaktert írhatsz.

Cancel or