Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Szeretnéd megismerni a Firefly háttértörténetét, világát?
Ismerd meg a legénység tagjait!
Érdekességek, összefoglalások a Firefly epizódjairól.
Kik is írták valójában a Firefly epizódjait?
Minden, amit a Serenity film kapcsán tudni érdemes.
Olvastad már a képregényeket?

Előző héten, október 26-án megjelent a Serenity: No Power in the 'Verse képregény-sorozat első száma. Ennek apropóján a Paste interjút készített Chris Robersonnal, a képregény történetének írójával.

A Serenity: No Power in the 'Verse borítója
A Serenity: No Power in the 'Verse borítója

Paste: A No Power in the 'Verse története utalásokat tesz a [2014-es minisorozat] Leaves on the Wind eseményeire. Ezek alapján a korábbi történet folytatásaként tekintesz az új képregény-sorozatra, vagy önálló történetként is megállja a helyét?

Chris Roberson: Inkább úgy fogalmaznék, hogy a kettő egyvelege. Valóban rámozdultunk néhány olyan történeti szálra is, amelyek még az előző képregény-sorozatban bontakoztak ki, de a No Power in the 'Verse struktúráját úgy alkottuk meg, hogy azok az érdeklődők is értékelni tudják a történetet, akik korábban még nem olvasták a Leaves on the Wind számait. (Mellékesen jegyezném meg, hogy mindenkinek el kellene olvasnia a Leaves on the Wind képregény-sorozatot, a története fantasztikus!)

Paste: Mikor találkoztál először a karakterekkel? Olvasóként és íróként, mit tartasz a Serenity legnagyobb vonzerejének?

Roberson: Az első sorban ültem, amikor a Fox először bemutatta a "The Train Job" című epizódot még 2002-ben, azóta is lelkes rajongója vagyok a karaktereknek. Mindig is magával ragadott a 'Verzum sokszínűsége, nem beszélve arról, hogy a történelme kísértetiesen hasonlít a mi valóságunkéhoz.

Serenity: No Power in the 'Verse, #1 szám (részlet)
Serenity: No Power in the 'Verse, #1 szám (részlet)

Paste: A projektet tekintve, milyen volt az író és illusztrátor kapcsolat Georges Jeanty és közted?

Roberson: Roppantul eredményesnek mondanám. Georges kiváló művész, lenyűgöző, mi mindent ki tud hozni a forgatókönyvből. Az együttműködésünknek és Georges javaslatainak köszönhetően a történet már akkor életre kelt, amikor a forgatókönyv még végleges formát sem öltött. A második számban van egy olyan jelenet, amelyben a rivaldafény Jaynere irányul, na az teljes egészében Georges ötlete volt, viszont annyira megtetszett, hogy bevezettem a fő történeti szálba, ráadásul az egész történeten átível.

Paste: A No Power in the 'Verse története egészen a gyökerekig, az Egyesítő Háborúig nyúl vissza, amely még a sorozat eseményei előtt történt. Utalásokat találunk a Béketeremtőkre, azokra az ellenállókra, akiknek a módszerei az idő múlásával rémisztővé váltak. Nagyon sok példát említhetnénk erre a mi történelmünkből is: van olyan, amely esetleg ennek a szálnak az alapjául szolgál?

Roberson: Nem tudnék említeni egyetlen egyezőséget sem, de az igaz, hogy merítettem ihletet például a déli államok katonáinak történeteiből, azokból az amerikai polgárháborút követő időkből, amikor a Konföderáció haragja még jó ideig érezhető volt a levegőben, és ez a háború után is sok kellemetlenséget okozott.

Serenity: No Power in the 'Verse, #1 szám (részlet)
Serenity: No Power in the 'Verse, #1 szám (részlet)

Paste: Mi volt a legnagyobb kihívás az olyan karakterek történetének írása közben, akiknek olyan meghatározó jelentőségük van?

Roberson: Többször is meg kellett néznem a teljes sorozatot és a filmet, újra és újra. De mivel a Firefly a kedvenc sorozataim egyike, nem panaszkodom!

Paste: A No Power in the 'Verse első jelenetében egy melóba csöppenünk, amely folyamatosan mutatja be a karaktereket. Ezt csak egy egyszeri alkalmú bevezetőnek szántad, vagy a későbbi számokban lesz ennek a mutatványnak következménye?

Roberson: A célja ezeknek a képsoroknak leginkább az, hogy újra kapcsolatba kerüljünk a karakterekkel, megtudjuk, mi történt velük eddig a pontig, hogyan állnak egymáshoz. Ahogy haladunk előre a történetben, látni fogjátok, miként vészelik át a karakterek közötti kapcsolatok a nehezedő nyomást (vagy éppen nem vészelik át, még ez is benne van a pakliban).

Paste: Nagyon sok már meglévő univerzumhoz adtad hozzá saját adalékaidat. Mi a módszered arra, hogy egy adott környezetbe be tudd illeszteni saját elképzeléseidet?

Roberson: Kivételesen szerencsésnek tarthatom magam, már ami a képregényes karrieremet illeti, sok olyan történetet írhattam, amelyek kedvenc karaktereimről szólnak, vagy éppen kedvenc világomban játszódnak. Elsősorban ezeknek az univerzumoknak vagyok nagy rajongója, és ha ilyen alkalmam adódik, olyan történeteket próbálok összekovácsolni, amelyet mint rajongó, a másik oldal is látni szeretne, fókuszálva azokra a karakterekre, amelyek a legközelebb állnak hozzám.

Serenity: No Power in the 'Verse, #1 szám (részlet)
Serenity: No Power in the 'Verse, #1 szám (részlet)

A Serenity: No Power in the 'Verse első számához több borító változat is készült.

Serenity: No Power in the 'Verse, #1 szám - Borító: Georges JeantySerenity: No Power in the 'Verse, #1 szám - Borító: Ramon PerezSerenity: No Power in the 'Verse, #1 szám - Borító: Yuko ShimizuSerenity: No Power in the 'Verse, #1 szám - Borító: Francesco Francavilla

Fordította: Neb
Forrás: Exclusive Dark Horse Preview & Interview: Chris Roberson Finds Serenity with No Power In The ‘Verse

Oszd meg másokkal is!

0 hozzászólás

Még 5000 karaktert írhatsz.

Cancel or