Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Szeretnéd megismerni a Firefly háttértörténetét, világát?
Ismerd meg a legénység tagjait!
Érdekességek, összefoglalások a Firefly epizódjairól.
Kik is írták valójában a Firefly epizódjait?
Minden, amit a Serenity film kapcsán tudni érdemes.
Olvastad már a képregényeket?

Csupán néhány hónapja jutott tudomásunkra, hogy a Loot Crate és a Quantum Mechanix közös gyermeke, a Firefly Cargo Crate Magyarországra is rendelhető.

Firefly Cargo Crate
Firefly Cargo Crate

Akinek nem ismerős a Loot Crate név, annak a szolgáltatás röviden leírható így: a pénzedért havonta különböző témákra épülő csomagokat kapsz, melyek 4-6 terméket tartalmaznak. Mindig van benne valamilyen póló (amiért méretet is kérnek előre), és a legtöbbször valamilyen szobor is (előszeretettel nyúlnak a POP!-okhoz). Ez azonban a sima Loot Crate. A Firefly Cargo Crate kicsit drágább, de cserébe csak kéthavonta küldik, és... mivel mind barnakabátosok vagyunk (vagy neadjaég, gorramverte Szövetség-pártiak)... nem nagyon nyúlhatunk mellé egyik tárggyal sem. Ez a Loot Crate esetében valós veszély, hiszen ott lehet a dobozban egyszerre Marvel, DC, Star Wars és Star Trek is.

A Cargo Crate minden második hónapban egy szereplő köré épül. Mivel ilyen sokára kapcsoltunk, lemaradtunk a Kaylee, Jayne, Zoe, Wash és Serenity témájú csomagokról. A januári dobozban, melyet az utolsó pillanatban rendeltünk meg, YoSaffBridge (Yolanda, Saffron vagy Bridget, ahogy tetszik) kapta a főszerepet. Ez az első, melyben nem egy legénységi tag vagy maga a hajó áll a középpontban, és ezzel el is térnek az előre bejelentett szisztémától. Úgy tűnik, nagyobb a kereslet, mint elsőre gondolták, és megpróbálják kicsit kibővíteni a vállalkozás élettartamát. Mi csak nyerünk rajta.

Little Damn Heroes Mini Masters

Minden Cargo Crate-ben a Quantum Mechanix exkluzív Mini Masters figurája a sztár. Exkluzív, mert valóban nem kapható sehol máshol, maximum utólag az eBay-en (vagy ha nagyon nagy mázlija van az embernek, a Loot Vaulton, ahol egyébiránt most éppen elérhető Jayne figurája).

Az eBayt nem érdemes megvárni, hiszen ott az első szobor, ami Kaylee-t ábrázolja, jelenleg 100-130.000 Ft körül kapható. Igen...

Bridget, nevezzük így, hiszen a jelenetben, mely alapján a figurát mintázták, ezen a néven szólítja Monty kedves hitvesét, akiért leborotválta a szakállát... Ördögasszony! Szóval ez a szobor, ahogy a többi is, nagyjából 11-12 cm magas, műanyag, és enyhén stilizált formában mutatja be alanyát. Azt mondhatjuk, hogy ezek a figurák nagyon magas színvonalúak, és mindig tökéletesen eltalálják a szereplőre leginkább jellemző pózt. A legerősebb pontjuk a festés lehet, ami ilyen méretű mütyüröknél teljességgel szokatlan. Sehol egy elfolyás, még az arcon se. És, bár Bridget esetében is meghökkentő a festés pontossága, én mégis itt fogalmaznék meg egy kis kritikát. Túl sötét a bőre. Christina Hendricksnél nem sok világosabb bőrű színésznővel lehet találkozni a vásznon, a figura mégis enyhe kreolos beütést kapott. Ezt sajnálatos dolognak tartjuk, mert egy igen meghatározó külső jegytől fosztották meg így a karaktert, de a figura általános minősége képes feledtetni ezt a hiányosságot.

Mielőtt viharos sebességgel átrepülnénk a többi tárgyon is, nézzétek meg a fenti kicsomagoló-videót! Az beszédesebb, mint amit itt írogatunk.

A póló igen jó minőségű anyagból készült, és ugyancsak exkluzív. A minta az első lézerpisztoly, a Lasseter terveit ábrázolja, azét a muzeális értékű fegyverét, melyet Bridget (abban a jelenetben már Yolanda) és Mal próbáltak meg ellopni a Bellerophonon. Kifejezetten az a póló, amit csak egy másik barnakabátos fedez fel az utcán.

Ebben a hónapban visszatértek a Q-Bitek, amik kisméretű, POP!-szerű figurák, zsákbamacska jelleggel. Most Inara vagy River bukkanhatott fel a dobozban. Nekünk Inara jutott, és bár nem vagyunk meggyőzve teljesen a QMx ezen sorozatáról, be kell valljuk, hogy nagyon cuki. És itt is, ahogy a Bridget szobornál is, nagy gondot fordítottak a sorozatban látható ruha átültetésére (ahogy azt a videóban láthattátok).

Szinte mindig kapunk egy fémtárgyat is, ami jelen esetben egy Serenity kulcstartó. Nem újdonság, nem exkluzív, de minőségi. Kulcstartónak talán kicsit súlyos, de sokkal részletgazdagabb, mint a kínai koppintások. Örültünk neki, de a korábbi csomagokban érdekesebb tárgyak voltak, mint például a Serenity regisztrációs táblácskája vagy egy Jayne Cobb rumos flaska.

Az Interplanetary Flashcard Set második részét is megleltük a dobozban, mely két kártyából áll. A Bellerophonról és az Osirisról kapunk érdekes információkat és utazási tanácsokat.

Végül, de nem utolsó sorban találtunk egy Bellerophon matricát (a csomagok minden alkalommal más bolygóról szállítódnak, ahogy az a doboz oldalán is látszik) és egy fém kitűzőt. A kitűző mindig igényes, mindig szép, és mindig a központi karakter valamely nagyon jellemző tárgyára vagy mondatára utal. A póló esetében és itt is kihagyott lehetőségnek tartjuk, hogy nem a "Special Hell" jelenetre utalnak, de megértőek vagyunk, hiszen az inkább Malről és nem Saffronról szólt.

A doboz most is átalakítható a Serenity rakterévé, tehenestül, mindenestül, mely így autentikus hátteret biztosít a figuráknak.

A Cargo Crate-hez jár még egy kis magazin is, a The Signal, melyben most több oldalon olvashatunk arról, hogyan emlékeztek meg a stáb tagjai a tavalyi év végén elhunyt Ron Glassről. Ezeket szívmelengető volt olvasni, mégis elgondolkodik az ember, hogy miért is nem hagyták meg a következő Crate-re, hiszen az Bookról szól majd. Most szívesen olvastam volna egy interjút Ms. Hendricksszel, vagy valami ilyesmit. Más területen is felhozhatjuk ezt a Cargo Crate kritikájaként. Például... az előző csomag a Serenityről szólt, és volt benne egy kiegészítő pakli a Firefly Fluxx kártyajátékhoz. A kiegészítő témája Saffron volt... Most, a Saffron-dobozban pedig kaptunk egy kulcstartót, ami a Serenityt ábrázolja. Hmm...

Igaz, nem érezzük úgy, hogy ez a Crate volt az eddigi legerősebb, de nem is raboltak ki minket. Örültünk mindennek, és kíváncsian várjuk, milyen nyalánkságokkal lepnek meg minket a jövőben.

A Cargo Crate ára kéthavonta 35 dollár + változó postaköltség, ha az Egyesült Államokba rendeli az ember. Európába, így hazánkba is 50 dollár, de ez már tartalmaz minden adót és postaköltséget. Ha pedig ezzel a linkkel rendelitek meg, 10%-ot spóroltok. Szerintünk megéri. A következőre március idusáig (vagy a készlet erejéig) adhatjátok le a rendelést, és valamikor április elején várhatjátok az érkezését.

Firefly Cargo Crate - The Worthier Part
Firefly Cargo Crate - The Worthier Part

Addig is tartsátok észben a repülés első szabályát! :)

Írta: Kalevala

Oszd meg másokkal is!

1 hozzászólás

Még 5000 karaktert írhatsz.

Cancel or

 • mac
  <a href="https://www.medicalcannabisbudshop.com/" rel="dofollow">pre-rolled-backwoods</a>
  <a href="https://www.medicalcannabisbudshop.com/" rel="dofollow">dankwoods-pre-rolls</a>
  There are so many valuable and high potential benefits of cannabis th upat a greater quater of the globe is still to discover yet,at medical cannabis bud shop we make sure every customer shopping from us gets the best in terms of quality of cannabis products purchased with 100% discreet shipment and deliveries.
  <a href="https://www.medicalcannabisbudshop.com/" rel="dofollow">packwoods-pre-rolls</a>
  <a href="https://www.medicalcannabisbudshop.com/" rel="dofollow">pre rolled joints</a>