Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Szeretnéd megismerni a Firefly háttértörténetét, világát?
Ismerd meg a legénység tagjait!
Érdekességek, összefoglalások a Firefly epizódjairól.
Kik is írták valójában a Firefly epizódjait?
Minden, amit a Serenity film kapcsán tudni érdemes.
Olvastad már a képregényeket?

Csupán néhány hónapja jutott tudomásunkra, hogy a Loot Crate és a Quantum Mechanix közös gyermeke, a Firefly Cargo Crate Magyarországra is rendelhető.

Firefly Cargo Crate
Firefly Cargo Crate

Akinek nem ismerős a Loot Crate név, annak a szolgáltatás röviden leírható így: a pénzedért havonta különböző témákra épülő csomagokat kapsz, melyek 4-6 terméket tartalmaznak. Mindig van benne valamilyen póló (amiért méretet is kérnek előre), és a legtöbbször valamilyen szobor is (előszeretettel nyúlnak a POP!-okhoz). Ez azonban a sima Loot Crate. A Firefly Cargo Crate kicsit drágább, de cserébe csak kéthavonta küldik, és... mivel mind barnakabátosok vagyunk (vagy neadjaég, gorramverte Szövetség-pártiak)... nem nagyon nyúlhatunk mellé egyik tárggyal sem. Ez a Loot Crate esetében valós veszély, hiszen ott lehet a dobozban egyszerre Marvel, DC, Star Wars és Star Trek is.

A Cargo Crate minden második hónapban egy szereplő köré épül. Mivel ilyen sokára kapcsoltunk, lemaradtunk a Kaylee, Jayne, Zoe, Wash és Serenity témájú csomagokról. A januári dobozban, melyet az utolsó pillanatban rendeltünk meg, YoSaffBridge (Yolanda, Saffron vagy Bridget, ahogy tetszik) kapta a főszerepet. Ez az első, melyben nem egy legénységi tag vagy maga a hajó áll a középpontban, és ezzel el is térnek az előre bejelentett szisztémától. Úgy tűnik, nagyobb a kereslet, mint elsőre gondolták, és megpróbálják kicsit kibővíteni a vállalkozás élettartamát. Mi csak nyerünk rajta.

Little Damn Heroes Mini Masters

Minden Cargo Crate-ben a Quantum Mechanix exkluzív Mini Masters figurája a sztár. Exkluzív, mert valóban nem kapható sehol máshol, maximum utólag az eBay-en (vagy ha nagyon nagy mázlija van az embernek, a Loot Vaulton, ahol egyébiránt most éppen elérhető Jayne figurája).

Az eBayt nem érdemes megvárni, hiszen ott az első szobor, ami Kaylee-t ábrázolja, jelenleg 100-130.000 Ft körül kapható. Igen...

Bridget, nevezzük így, hiszen a jelenetben, mely alapján a figurát mintázták, ezen a néven szólítja Monty kedves hitvesét, akiért leborotválta a szakállát... Ördögasszony! Szóval ez a szobor, ahogy a többi is, nagyjából 11-12 cm magas, műanyag, és enyhén stilizált formában mutatja be alanyát. Azt mondhatjuk, hogy ezek a figurák nagyon magas színvonalúak, és mindig tökéletesen eltalálják a szereplőre leginkább jellemző pózt. A legerősebb pontjuk a festés lehet, ami ilyen méretű mütyüröknél teljességgel szokatlan. Sehol egy elfolyás, még az arcon se. És, bár Bridget esetében is meghökkentő a festés pontossága, én mégis itt fogalmaznék meg egy kis kritikát. Túl sötét a bőre. Christina Hendricksnél nem sok világosabb bőrű színésznővel lehet találkozni a vásznon, a figura mégis enyhe kreolos beütést kapott. Ezt sajnálatos dolognak tartjuk, mert egy igen meghatározó külső jegytől fosztották meg így a karaktert, de a figura általános minősége képes feledtetni ezt a hiányosságot.

Mielőtt viharos sebességgel átrepülnénk a többi tárgyon is, nézzétek meg a fenti kicsomagoló-videót! Az beszédesebb, mint amit itt írogatunk.

A póló igen jó minőségű anyagból készült, és ugyancsak exkluzív. A minta az első lézerpisztoly, a Lasseter terveit ábrázolja, azét a muzeális értékű fegyverét, melyet Bridget (abban a jelenetben már Yolanda) és Mal próbáltak meg ellopni a Bellerophonon. Kifejezetten az a póló, amit csak egy másik barnakabátos fedez fel az utcán.

Ebben a hónapban visszatértek a Q-Bitek, amik kisméretű, POP!-szerű figurák, zsákbamacska jelleggel. Most Inara vagy River bukkanhatott fel a dobozban. Nekünk Inara jutott, és bár nem vagyunk meggyőzve teljesen a QMx ezen sorozatáról, be kell valljuk, hogy nagyon cuki. És itt is, ahogy a Bridget szobornál is, nagy gondot fordítottak a sorozatban látható ruha átültetésére (ahogy azt a videóban láthattátok).

Szinte mindig kapunk egy fémtárgyat is, ami jelen esetben egy Serenity kulcstartó. Nem újdonság, nem exkluzív, de minőségi. Kulcstartónak talán kicsit súlyos, de sokkal részletgazdagabb, mint a kínai koppintások. Örültünk neki, de a korábbi csomagokban érdekesebb tárgyak voltak, mint például a Serenity regisztrációs táblácskája vagy egy Jayne Cobb rumos flaska.

Az Interplanetary Flashcard Set második részét is megleltük a dobozban, mely két kártyából áll. A Bellerophonról és az Osirisról kapunk érdekes információkat és utazási tanácsokat.

Végül, de nem utolsó sorban találtunk egy Bellerophon matricát (a csomagok minden alkalommal más bolygóról szállítódnak, ahogy az a doboz oldalán is látszik) és egy fém kitűzőt. A kitűző mindig igényes, mindig szép, és mindig a központi karakter valamely nagyon jellemző tárgyára vagy mondatára utal. A póló esetében és itt is kihagyott lehetőségnek tartjuk, hogy nem a "Special Hell" jelenetre utalnak, de megértőek vagyunk, hiszen az inkább Malről és nem Saffronról szólt.

A doboz most is átalakítható a Serenity rakterévé, tehenestül, mindenestül, mely így autentikus hátteret biztosít a figuráknak.

A Cargo Crate-hez jár még egy kis magazin is, a The Signal, melyben most több oldalon olvashatunk arról, hogyan emlékeztek meg a stáb tagjai a tavalyi év végén elhunyt Ron Glassről. Ezeket szívmelengető volt olvasni, mégis elgondolkodik az ember, hogy miért is nem hagyták meg a következő Crate-re, hiszen az Bookról szól majd. Most szívesen olvastam volna egy interjút Ms. Hendricksszel, vagy valami ilyesmit. Más területen is felhozhatjuk ezt a Cargo Crate kritikájaként. Például... az előző csomag a Serenityről szólt, és volt benne egy kiegészítő pakli a Firefly Fluxx kártyajátékhoz. A kiegészítő témája Saffron volt... Most, a Saffron-dobozban pedig kaptunk egy kulcstartót, ami a Serenityt ábrázolja. Hmm...

Igaz, nem érezzük úgy, hogy ez a Crate volt az eddigi legerősebb, de nem is raboltak ki minket. Örültünk mindennek, és kíváncsian várjuk, milyen nyalánkságokkal lepnek meg minket a jövőben.

A Cargo Crate ára kéthavonta 35 dollár + változó postaköltség, ha az Egyesült Államokba rendeli az ember. Európába, így hazánkba is 50 dollár, de ez már tartalmaz minden adót és postaköltséget. Ha pedig ezzel a linkkel rendelitek meg, 10%-ot spóroltok. Szerintünk megéri. A következőre március idusáig (vagy a készlet erejéig) adhatjátok le a rendelést, és valamikor április elején várhatjátok az érkezését.

Firefly Cargo Crate - The Worthier Part
Firefly Cargo Crate - The Worthier Part

Addig is tartsátok észben a repülés első szabályát! :)

Írta: Kalevala

Oszd meg másokkal is!

0 hozzászólás

Még 5000 karaktert írhatsz.

Cancel or