Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Szeretnéd megismerni a Firefly háttértörténetét, világát?
Ismerd meg a legénység tagjait!
Érdekességek, összefoglalások a Firefly epizódjairól.
Kik is írták valójában a Firefly epizódjait?
Minden, amit a Serenity film kapcsán tudni érdemes.
Olvastad már a képregényeket?

Új és érdekes hírek kaptak szárnyra a Firefly sorozat kapcsán! Olyan hírek, amelyek komoly érdeklődésre tarthatnak számot rajongói körökben. A Fox, egyik bennfentes döntéshozójának közeli munkatársától (feltehetőleg egy Firefly rajongó titkársági alkalmazott) származó információ szerint, a Fox kreatív vezetése úgy döntött, hogy feléleszti a méltatlanul leállított filmsorozatot.

Ennek fő oka, hogy Karen Lake, a Fox program koordinátora, illetve szakértőcsapata elemezte a Serenity film pályafutását a mozikban, illetve az internetes rajongótábor teljesítményét, és úgy ítélték, hogy Joss Whedon a Serenity-ben felvetett megoldásai oly sok történetpotenciált hoztak felszínre, hogy érdemes a sorozatot újra éleszteni. Az üröm az örömben, hogy a régi szereplőgárda tagjai - meglepő módon tán - de nem vállalták a dolgot. Feltehetően azért nem, mert az új sorozatnak Joss Whedon csak szakmai, kreatív tanácsadója lenne, az epizódokat más rendezné. (Olyan nevek merültek fel itt, mint Philip G. Atwell és Macolm Lee, akik már bizonyítottak más Fox által jegyzett alkotások és sorozatok kapcsán.) Ezért a Foxnak új szereplőgárda után kellett néznie.

Az elsődleges felmérések szerint a rajongókat nagyon megosztotta, hogy kedvenceiket más színészek alakítják, de egy internetes szavazás végeredményeként jött ki, hogy 54%-ban meg tudnák hozni ezt az áldozatot a sorozat és a világ továbbélése és bővülése érdekében. Janet Gilmore a FOX "casting directora" ígéretet tett, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy a lehető legzökkenőmentesebb legyen az átmenet a rajongók részéről, de amint láthattuk már ezt a BSG példáján, nem lesz egyszerű a történet.

A sorozat a Serenity film eseményeinek közvetlen folytatása lesz, a polgárháború kiújulása a Szövetség ellen, így a sorozat részben szól csak a hajó életéről. A sorozat jelen pillanatban a "Firefly - Troublesome times" (Zűrzavaros idők) munkacímet viseli. A fennmaradó részben politikai és harci háttércselekmények szálait követik. A szereplők - természetesen a Serenity-ben elhalálozott Wash és Book lelkész kivételével - ugyanazok. A casting még folyik, de az értesülések szerint már kezd kialakulni a végső csapat, amely a következő tagokból áll majd. (Mal: Sam Rockwell (Galaxis Útikalauz; Zaphod), Inara: Kristin Kreuk (Smallville; Lana Lang) Zoe: Natashia Willams (Kémcsajok; Shane Phillips), Jayne: Vince Vaughn (Mr & Mrs Smith; Eddie), Simon: Rodney Rowland (Angel és Charmed sorozatok) - ezért a szerepért még versenyben van Manu Intiryami. Őt a Star Trek: Voyager, Itchep nevű karaktereként láthattunk- Továbbá River: Mena Suvari (American Pie; Heather)) Természetesen helyet kapnak új szereplők is a további történetvonalak végett, de róluk még nincsenek információk. Az új (régi) legénységről készítettünk egy tablóképet. Egyedül Kaylee szerepe bizonytalan - egyes pletykák szerint Jewel Staite lenne az egyetlen az eredeti gárdából, aki mégis elvállalná újra a szerepet.

Firefly - Troublesome times

Az első széria forgatása előreláthatólag idén nyár végén, ősz elején kezdődik, és várhatóan jövő év elejétől kerül adásba. Hogy milyen időpontban, az még kétséges, de reméljük a Fox nem követi el még egyszer ugyanazt a hibát, mint elsőre.

Oszd meg másokkal is!

0 hozzászólás

Még 5000 karaktert írhatsz.

Cancel or