Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Szeretnéd megismerni a Firefly háttértörténetét, világát?
Ismerd meg a legénység tagjait!
Érdekességek, összefoglalások a Firefly epizódjairól.
Kik is írták valójában a Firefly epizódjait?
Minden, amit a Serenity film kapcsán tudni érdemes.
Olvastad már a képregényeket?

Az egészről akkor szereztem tudomást, amikor Aino Tenshiko megkeresett azzal, hogy már olyan sok hír elhangzott az Into the Black kapcsán. Így elérkezettnek látta az időt, hogy felfedje előttünk az ő, és Partizán által készülődő projektjüket, amely nem más, mint egy új kalandjáték, ami természetesen a Firefly világában játszódik. A részleteket a nekünk küldött e-mailben árulta el, amelyet most, kicsit átalakítva, interjú formájában el is olvashattok.

Hogyan jött az ötlet, hogy játékot készítsetek a Firefly világában?

Ez úgy jött, hogy Partizan (aki mellesleg életem párja és így minden ehhez hasonló projektet együtt csinálunk) kitalálta, hogy ő most játékot akar csinálni. Ugyanis talált egy elég könnyen kezelhető kalandjáték engine-t. De nem tudta, milyen témájú legyen, én meg rávágtam, hogy Firefly!

Milyen rendszerre épül a játék? Milyen felosztásban dolgoztok?

Nekikezdtünk (már nemtudom milyen engine-nel) egy 320x240-es terepen kipróbálni, hogy mégis hogy működik ez a dolog, közben Partizan gondolkodott a sztorin, én meg a szereplőkön. Aztán találtunk egy jobb engine-t (ez a Wintermute Engine, ezzel dolgozunk) és megvolt az első jelenet terve is, úgyhogy nekiláttam megcsinálni a hátteret, benne a tárgyakat, végül a két szereplőt, és ahogy én készítettem a rajzokat, Partizan szépen összerakta belőlük a jelenetet.

Mi lesz a történet, és hogyan helyezitek azt el a 'verzumban?

A történet kb. a Serenityvel párhuzamosan játszódik (rengeteg átfedés és utalás lesz a Firefly-ra és a Serenity-re is). A hajónk Firefly, és Ladybird a neve. Ennek is sztorija van: a crew egyik tagja, mikor birtokba vették a Ladybirdöt, nem tudta megjegyezni a hajó típusát (Firefly), csak arra emlékezett, hogy valami bogár... és így ragadt a hajóra a Katicabogár név.

Gondolom akkor már van tervetek a legénységre vonatkozóan is.

A "legénység" csak 4 fő, mégpedig a legszükségesebbek. A kapitány neve Daniel. Nos, hát ő nem browncoat, ő csak egyszerűen élvezi ezt a csempész életet a világ szélén, nem szereti a központi bolygókat és bár nem vett részt a háborúban, gyűlöli az Allience-t. Swithin a zsoldos. Ő olyan mint Jayne... azt hiszem, ezt nem kell tovább ragoznom. Amy a pilóta, vidám, kis szőke csaj, kissé infantilis... tovább nem mondom, nem spoilerkedek, majd betatesztnél megtudod, vagy ha jössz szinkronizálni :). És végül de nem utolsó sorban Jasper , a gépész: szőke rasztasrác, nagyon cool gyerek, hatalmas nőcsábász, kissé néha pimasz a kapitánnyal, de érti a dolgát, ezért a kapitány nem vágja ki őt a hajóról...

A négy főszereplőn kívül még kikre számíthatunk?

Persze lesznek Firefly-os kihagyhatatlan karakterek is, pl. Badger, Safron, Early, a kékkezűek... Én arra gondoltam, hogy valahol, valamelyik képen majd elrejtem a Serenity legénységét is :). De pl. találkozhatnak Inarával is, vagy Bookkal (mielőtt még Mal csapata jönne). Ami még kihagyhatatlan: rendszeresen megállítják őket, és felforgatják a hajót, azzal az indokkal, hogy Simont és Rivert keresik, csak a rossz hajón... és a Ladybirdöt mindig megtalálják... :)

Még esetleg valami, amit szívesen megosztanál az olvasókkal?

A játékban nem sok akció lesz, az is csak max az átvezető videokban, mert hát ez mégis csak egy kalandjáték, itt nem a lövöldöző részeken van a lényeg, hanem azon, hogy hogyan jutsz ki a bajból...

Nagyon szépen köszönjük, hogy mindezt megosztottad velünk!

Nos, megint sokat beszéltem, nemigaz, hogy sosem tudom magam leállítani... azt hiszem mindent elmondtam, úgyhogy ezennel visszatérek a töritételeimhez... :)

És hogy a készülő játékból kapjunk egy kis ízelítőt is, íme pár kép a kezdeti képkockákból.

Chasing the Firefly - 1. kép Chasing the Firefly - 2. kép Chasing the Firefly - 3. kép

Tenshiko az e-mailben még felhívta a figyelmet, hogy minden vállalkozó szellemű ember felajánlhatja segítségét, bármilyen téren, ami segíti a projekt elkészültét. Mindenekelőtt a szkriptelés terén várják a segítséget, ugyanis Partizannak nincs sok ideje rá, és persze nem is olyan egyszerű a dolog. A design és a látvány terén Aino Tenshiko a főnök, a párpeszédek és a játék felépítésében pedig Partizan ügyködik. Aki segíteni szeretne a Chasing the Firefly készítésében, vagy egyszerűen csak a véleményét szeretné megosztani a készítőkkel, az látogasson el fórumunkba, a játéknak nyitott topicba.

Oszd meg másokkal is!

0 hozzászólás

Még 5000 karaktert írhatsz.

Cancel or