Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Szeretnéd megismerni a Firefly háttértörténetét, világát?
Ismerd meg a legénység tagjait!
Érdekességek, összefoglalások a Firefly epizódjairól.
Kik is írták valójában a Firefly epizódjait?
Minden, amit a Serenity film kapcsán tudni érdemes.
Olvastad már a képregényeket?

A Fox Digital Entertainment (FDE), valamint a mobiljátékokat és alkalmazásokat fejlesztő QMx Interactive Inc. (QMXi) 2013. július 17-én hivatalos sajtóközleményben jelentették be a hírt, miszerint ismét visszatérhetünk a 'Verzumba, ráadásul nem is holmi egyszerű projekt keretén belül. Készüljön mindenki a játékra, hiszen már fejlesztés alatt áll a Firefly Online!

Firefly Online

A Firefly Online (FFO) egy online közösségi szerepjáték lesz, amely kezdetben csak okostelefonokra, valamint tabletekre lesz elérhető, a támogatott operációs rendszer pedig az iOS és az Android.

A játékosok egy-egy hajó kapitányi székét vehetik át, össze kell toborozniuk saját legénységüket, majd küldetéseket vállalhatnak, kereskedhetnek és versenyezhetnek a több millió játékostársukkal. Mint ahogyan azt már a Firefly osztályú Serenity legénysége esetében is láthattuk az eredeti sorozatban, a játékosoknak meg kell élniük valahogy a 'Verzumban: találj egy legénységet, találj egy munkát és repülj.

A Firefly Onlinet jelenleg a QMXi és a Spark Plug Games, egy független videojáték fejlesztő közösen készíti. A játék várható megjelenési ideje 2014 nyarára tehető.

"A QMx első kézből tudja, mennyire nagyszerű és mekkora erővel bír a Firefly franchise, és milyen hatalmas tekintély övezi a barnakabátosokat", mondta Andy Gore, a QMXi és a Quantum Mechanix Inc. a Firefly témájú gyűjteni valók hivatalos gyártójának vezérigazgatója.

"Elsődleges feladatunk mindig is az volt, hogy a 'Verzumot minden tekintetben a lehető legjobban bemutathassuk vásárlóinknak. Maga az ötlet, hogy egy olyan interaktív játszóteret hozzunk létre, ahol a rajongók átélhetik saját Firefly kalandjaikat -- túl ragyogó ahhoz, hogy szavakba önthessem", tette hozzá Gore.

"Megtiszteltetés együtt dolgozni a Firefly Onlineon a QMx csapatával", mondta Matt McMahon, a Fox Digital Entertainment mobil üzletágának igazgatója. "Ami a Fireflyt illeti, a QMx hosszú és sikeres történetet tudhat magáénak, nem is tudnánk jobb partnert találni egy valóban innovatív játék elkészítésére, amely megállja a helyét mind a 'Verzumban, mind a rajongók körében."

"Amikor először felkerestek minket ezzel a kihívással, tudtuk, hogy a Firefly nagyon egyedi a sorozatok és filmek világában, így egyértelmű volt, hogy csakis egy szintén egyedülálló játékkal rukkolhatunk elő", mondta John O'Neill, a Spark Plug Games elnöke.

"Miközben sok ismerős játékmenettel találkozhatunk majd a Firefly Onlineban, több, eddig még soha nem tapasztalt élménynek is részesei lehetnek a játékosok", tette hozzá O'Neill.

A játék fő jellegzetességei:

  • Saját legénység összeállítása, egy ragyogó hajó testreszabása, a 'Verzum felfedezése.
  • Rosszalkodás az űrben és bolygókon játszódó küldetésekben.
  • Játssz bárhol, bárkivel! Teljes cross-platform és cross-device támogatás.
  • Lépj kapcsolatba a Firefly rajongókkal az egyedi megvalósítású közösségi lehetőségek révén.

További információkért és előzetes regisztrációhoz látogass el a játék hivatalos oldalára, a www.KeepFlying.com címre.

Oszd meg másokkal is!