Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Szeretnéd megismerni a Firefly háttértörténetét, világát?
Ismerd meg a legénység tagjait!
Érdekességek, összefoglalások a Firefly epizódjairól.
Kik is írták valójában a Firefly epizódjait?
Minden, amit a Serenity film kapcsán tudni érdemes.
Olvastad már a képregényeket?

A Serenity: Better Days a Dark Horse Comics gondozásában megjelent három részes képregény-sorozat. Ez tulajdonképpen egy minisorozat, amelynek az első része 2008. március 12-én jelent meg, és azokat a történeteket dolgozza fel, amelyeket Joss Whedon eredetileg a sorozatban tervezett bemutatni. A történet Joss Whedon és Brett Matthews tollából származik, az ezekből készült rajzokat Will Conrad, a borítókat pedig Adam Hughes készítette el, a színezésért Michelle Madsen felelt. A kronológiai sorrendet tekintve a történet a Serenity film és az Objects in Space című epizód között játszódik.

A Serenity: Better Days borítója
A Serenity: Better Days borítója

A Serenity: Downtime a Dark Horse Comics kiadó High Definition című programjának keretén belül debütált 2010. november 11-én az USA Today weboldalán. Zack Whedon szerint ez egy "az-élet-jelenetei, egy-nap-a-hajón" történet, amikor a Serenity éppen egy jeges bolygón rostokol.

A Serenity: Downtime első képkockája
A Serenity: Downtime első képkockája

Amerikában minden év májusának első vasárnapján tartják meg a Free Comic Book Day-t, magyarul az "Ingyenenes képregény napját". Ilyenkor szerte az államokban a képregényboltok minden látogatónak ingyen nyújtanak át egy-egy példányt. Idén május 4-e volt ez a nap, ráadásul a Dark Horse még a Firefly és a Serenity rajongókra is gondolt, ugyanis a jeles alkalomból kiadott egy képregényt, amely két rövid történetet tartalmaz, az egyik a Star Wars, a második pedig egy, a Firefly világában játszódó történet, amelyet Zack Whedon írt.

Serenity: Firefly Class 03-K64
Serenity: Firefly Class 03-K64

A Serenity: Float Out képregényt 2010. június 2-án jelentette meg a Dark Horse Comics, amely egy egyrészes, 40 oldalas karakterközpontú történet Hoban "Wash" Washbourneról. A kiadó akkor rántotta le először a leplet a képregényről, amikor azt is bejelentette, hogy készül a The Sheperd's Tale: 2010. március 9-én.

A Serenity: Float Out borítója
A Serenity: Float Out borítója

A Serenity: The Other Half egy nyolc oldalas képregény, amely az internetes MySpace Dark Horse Presents 13. számaként látott napvilágot. A képregényt Jim Krueger írta, a rajzokat Will Conrad készítette el.

A Serenity: The Other Half borítója
A Serenity: The Other Half borítója

A Serenity: The Sheperd's Tale 2010. november 3-án jelent meg a Dark Horse gondozásában, amelyet maga Ron Glass (Book lelkész) jelentett be még 2007-ben a Barnakabátos Hajójáraton. A képregény története végre feltárja azt, amelyre oly sokan kíváncsiak voltak: Book lelkész múltját.

A Serenity: The Sheperd's Tale borítója
A Serenity: The Sheperd's Tale borítója

A három részből álló Serenity: Those Left Behind képregény-sorozat 2005-ben jelent meg a Dark Horse Comics gondozásában. A történetet Joss Whedon és Brett Matthews írta, az illusztrációkat Will Conrad köszönhetjük, a színezésért Laura Martin felelt. Ez volt az első olyan képregény-sorozat, amely Whedon 2002-es televíziós sorozatából, a Fireflyból és a filmfolytatásból már jól ismert 'Verzumban játszódik. A történet a sorozat utolsó része és a film közötti időszakban játszódik, amelyben elolvashatjuk, vajon mi történt Lawrence Dobson Szövetségi ügynökkel, miután megpróbálta letartóztatni Simon és River Tamet a pilot epizódban, a Serenityben.

A Serenity: Those Left Behind borítója
A Serenity: Those Left Behind borítója