Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Szeretnéd megismerni a Firefly háttértörténetét, világát?
Ismerd meg a legénység tagjait!
Érdekességek, összefoglalások a Firefly epizódjairól.
Kik is írták valójában a Firefly epizódjait?
Minden, amit a Serenity film kapcsán tudni érdemes.
Olvastad már a képregényeket?

A Serenity: Float Out képregényt 2010. június 2-án jelentette meg a Dark Horse Comics, amely egy egyrészes, 40 oldalas karakterközpontú történet Hoban "Wash" Washbourneról. A kiadó akkor rántotta le először a leplet a képregényről, amikor azt is bejelentette, hogy készül a The Sheperd's Tale: 2010. március 9-én.

A Serenity: Float Out borítója
A Serenity: Float Out borítója

Miközben Patton Oswalt éppen vendégszerepelt Joss Whedon Dollhouse című műsorában, megjegyezte a rendezőnek, hogy szívesen írna történetet egy Serenity képregényhez. Oswalt rögtön több vázlattal is előállt, amelyből egy végül el is nyerte Whedon tetszését. Az író előtt így elhárult minden akadály, hozzálátott a munkához, miközben a Firefly atyja folyamatosan segített neki a munkálatokban. Patric Reynolds pedig vállalta, hogy a történet alapján elkészíti az illusztrációkat a képregényhez, Oswalt és Whedon semmi okát nem látta annak, hogy ő csinálja. A Float Out borítóját ezúttal Jo Chen rajzolta, aki korábban már bízonyított, amikor a Better Days Kaylee fedőlapját elkészítette.

A történet a Serenity film után játszódik: Wash már elhunyt. A képregény a pilóta három régi barátjáról szól, akik éppen az új hajójukat avatták fel, Wash pedig az ő visszaemlékezéseikben tűnik fel. Oswalt nagyon elkötelezett volt a projekt iránt, és többek között azért döntött úgy, hogy elkészíti ezt a művet, mivel már sok idő telt el a Better Days megjelenése óta, és a The Sheperd's Tale kiadása csak 2010. június 2-án volt esedékes.

Forrás: The Firefly and Serenity Database

Oszd meg másokkal is!